Deze meisjesnamen waren in de 90’s mateloos populair

Kinderen Anne Broekman 7 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Als ik een klassenfoto van mezelf uit 1991 zie, moet ik meteen glimlachen. Niet alleen om mijn belachelijke kuif en wortelbroek, maar ook omdat ik de namen van mijn vriendjes precies in die tijd kan plaatsen. Deze meisjesnamen waren in de 90’s razend populair. Herkenbaar much?

Meisjesnamen

Met deze meiden speelde ik uren met onze Troetelberen of Dufties. We ruzieden, roddelden en keken BH90210.

1: Kim

Of als de ouders wat ingewikkelder wilden doen: Kimberl(e)y. Geen klas was compleet zonder!

2: Marloes

Ik heb er zeker zes in mijn Facebook-vriendenlijst. Als je deze naam op het schoolplein riep, keek zo ongeveer de helft van de meisjes op: ‘Bedoel je mij?’

3: Esther

Een Hebreeuwse meisjesnaam die ‘verborgen’ betekent. Ik vond ‘m erg sophisticated en volwassen, en raakte later verward toen er ook Esthers zonder h verschenen.

4: Nicole

Uiteraard heb ik een goede vriendin (en leeftijdsgenootje) die zo heet. Deze naam begon in de 80’s aan een opmars, die nog even doorzette in de jaren negentig.

5: Naomi

Ik was stikjaloers op meisjes met deze naam. Zo exotisch en apart, vond ik toen. Mijn eigen, oer-Hollandse naam stak er maar bleekjes naast af.

6: Jessica

In de jaren ’80 en ’90 stond deze naam steevast hoog in de top tien. Ik moest hierbij altijd aan Jessica Rabbit denken, in mijn ogen het toppunt van vrouwelijkheid.

7: Kayleigh

In 1985 scoorde popgroep Marillion een kneiter van een hit met ‘Kayleigh’. Niet geheel toevallig werden er in de jaren daarop opvallend veel meiskes met deze naam geboren.

8: Linda

We blijven nog even doorgaan op de invloed van popsongs. Het is nog steeds een gouwe ouwe in de kroeg: ‘Linda’ van de Frank Boeijen Groep uit 1983. Dat je vervolgens in de jaren 90 wel heul veul Linda’s tegenkwam op school, hockey en balletles heeft daar wellicht iets mee te maken.

9: Daphne

Een destijds zeer populaire naam met een mooie betekenis: overwinning. Nog steeds kachelt deze elegante, tijdloze naam vrolijk mee (al is-ie waarschijnlijk wel over z’n hoogtepunt heen): in 2016 kregen 63 baby’s deze naam.

10: Rianne

Een klasgenootje heette zo. Mijn vakantievriendinnetje luisterde naar deze naam en op paardrijden zat een Rianne. Yep, 90’s galore!

Lees ook:

  • 25 x mooie Engelse meisjesnamen
  • Yes! 25 geweldige babynamen geïnspireerd op Peaky Blinders
  • Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

    Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme