5 manieren om je zeer droge ellebogen op te knappen

Gezondheid Inga Stoit 4 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Nu het steeds kouder wordt, krijgen veel van ons last van droge ellebogen. Je buigt je ellebogen meerdere keren op een dag en dat zorgt voor nóg meer uitdroging. Het kan van kwaad tot erger gaan als je dit niet oplost.

Dit is hoe je droge ellebogen de baas bent:

1. Niet krabben

Als je een droog plekje hebt, heb je al snel de neiging om er aan te gaan krabben. We doen het haast zonder dat we er erg in hebben. Maar door dit te doen maken we het probleem alleen maar groter. Daarnaast zijn er tal van redenen die ook droge ellebogen kunnen veroorzaken, denk aan: te warm douchen, scrubben, waxen en zelfs het schuren van de armen als je achter een bureau zit.

2. Dermatoloog bezoeken

Ga niet zelf dokteren als het er echt niet oké uitziet. Het kan namelijk zijn dat je eczeem of psoriasis hebt en in dat geval is het beter om een dokter te zien. Als je hier zelf standaard crèmes opsmeert kan dit de boel namelijk alleen maar verergeren. Het kan ook een allergie zijn of een andere meer diepgewortelde oorzaak.

4 levenslessen die kinderen leren door het kijken naar kookshows

3. Crèmes

Kies voor een lekkere, dikke, volle crème. Vaseline is ook een optie! Breng de crème direct aan wanneer je onder de douche vandaan komt. Op deze manier kan je het beste verdere uitdroging voorkomen. Wanneer je regelmatig ‘smeert’ voorkom je een eeltlaag op de ellebogen.

4. Spa behandeling

Er zijn genoeg behandelingen in de spa die gericht zijn op de droge huid. Werknemers van de spa weten welke behandeling zij op jou het beste kunnen toepassen. Waarschijnlijk maken ze gebruik van shea butter, kokosnoot olie of wellicht iets met olijfolie.

5. Natuurlijke remedies

Avocado olie, kokosnootolie en olijfolie werken enorm verzachtend op de huid. Daarnaast is het aan te raden om katoenen t-shirts onder jeukerige truien te dragen. Wat je ook kan doen is minder lang douchen en het gebruik van chemische doucheproducten verminderen. En last but not least, genoeg drinken zorgt ook voor minimale uitdroging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen