Mieke (30): ‘Onze verschillende levens gaat me steeds meer opbreken’

Persoonlijk Vera Guldemeester 12 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Meer dan twaalf jaar is Mieke al samen met Bas. Twaalf jaar geleden dachten ze hetzelfde over dingen en hadden ze dezelfde interesses. Tegenwoordig is hier niets meer van over, de twee hebben erg verschillende levens. “Ik snap niet hoe iemand opeens zo kan veranderen. Ik herken hem soms niet meer.”

“Twaalf jaar geleden leerden Bas en ik elkaar kennen. We deden bij een universiteit in de buurt een examencursus van drie dagen voor het vak wiskunde. Ik kwam naast Bas te zitten en al snel waren we onafscheidelijk. Het was helemaal leuk toen bleek dat we dezelfde studie, die gelukkig niets te maken had met wiskunde, gingen doen. Na de eindexamens volgde onze eerste date.

Zelfde interesses

Al snel viel ons op dat we dezelfde interesses hadden. Niet alleen vonden we allebei hardrock leuk, ook gingen we vaak naar dezelfde concerten. Daarnaast hadden we allebei een passie voor tennis en hadden we dezelfde kledingstijl. Het was net alsof ik mijn mannelijke ik aan het daten was en dat was heel fijn.

Samenwonen

We hielpen elkaar met de studie en na het afstuderen kregen we allebei een uitdagende baan. Omdat we eindelijk konden sparen, was het tijd voor een nieuwe stap: samenwonen. Samen zochten we ons interieur uit en samen kozen we de kleuren voor de slaap- en woonkamer uit. Ook hierover waren we het zo eens.

Nieuwe baan voor Bas

Twee jaar geleden kreeg Bas een nieuwe baan. Zijn droombaan. Al vanaf de eerste maand moest Bas veel voor zijn werk reizen. In het begin vond ik het wel lekker om af en toe alleen te zijn, maar later vond ik het steeds moeilijker worden. Ik zat dan ’s avonds weer alleen op de bank, terwijl hij voor de zoveelste keer in New York of Los Angeles was. Ik gunde hem zijn baan natuurlijk van harte, ik vond het alleen jammer.

Nieuwe vrienden

Omdat hij zo veel en vaak aan het werk was, creëerde hij ook nieuwe vriendschappen met zijn collega’s. Als hij in Nederland was, ging hij vaak na zijn werk nog een hapje eten of hij ging naar zaalvoetbal, een nieuwe hobby die hij door zijn collega’s had ontdekt.

Ik vond het jammer dat hij veel minder tijd voor mij en onze gezamenlijke hobby’s had. Dit is nu een tijdje aan de gang en wat ik ook zeg of doe, het lijkt maar niet tot hem door te dringen dat we elkaar aan het kwijtraken zijn.

In gesprek over verschillende levens

Laatst ben ik het gesprek nogmaals met hem aangegaan. Ik deelde dat onze verschillende levens mij steeds meer opbreken. Hij zei dat ik me niet zo moest aanstellen en zei dat hij gewoon ook tijd in vriendschappen en andere hobby’s wilde steken. Ik zou dat volgens hem ook eens moeten doen. Dat zou beter zijn dan telkens op hem zitten wachten. Wat hij zei deed mij veel verdriet. Het was de eerste keer dat ik ging twijfelen aan onze relatie.

Goed nadenken over toekomst

Het enige wat ik nu kan doen is afwachten en ondertussen goed nadenken over onze toekomst. Wil ik dit nog wel? Ik wil iemand die net zo gaat voor mij als ik voor hem. Nu komt het vooral van mijn kant. Ik snap niet hoe iemand opeens zo kan veranderen. Ik herken hem soms niet meer.”

Lieke (32): ‘Ik maakte het ‘uit’ met mijn beste vriendin’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme