Mireille (36): ‘Mijn man gaat altijd vreemd en ik doe er niks aan’

Relatie Laura Saija 19 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Mireille weet sinds een aantal jaar dat haar man af en toe vreemd gaat. Toch knijpt ze een oogje dicht. “Zo lang ons gezin er niet onder lijdt en we samen gelukkig zijn, denk ik dat het weinig kwaad kan”, vertelt ze aan Famme.

“Joppe en ik zijn al sinds onze studententijd samen. Inmiddels hebben we allebei een succesvol bedrijf opgericht. Ik in de bruidsmode en hij in de marketing. Ook hebben we nog een ander bedrijf, namelijk ons gezin.

Goedlopend bedrijf

Ja, ik noem het een bedrijf want een gezin is als een goed of slecht lopend bedrijf. Ons bedrijf loopt goed, we hebben drie leuke, kleine kinderen. Er staat elke avond een gezonde maaltijd op tafel en de kinderen worden gebracht en gehaald naar school en sport.

Ons schema is strak. Doordeweeks hebben we de taken duidelijk verdeeld. Joppe en ik koken om en om en halen en brengen de kinderen om en om. Daarnaast hebben we vaste dagen dat we ‘vrij’ hebben om iets leuks te doen voor onszelf.

Vrije avonden

Omdat Joppe en ik allebei hard werken is het moeilijk om tijd voor elkaar vrij te maken. Toch hebben we een sociaal leven met gezamenlijke vrienden. Ook date night plannen we af en toe in om samen te ontspannen zonder kinderen.

Ik spreek meestal met een vriendin af om iets leuks te doen. Dan ga ik uit eten of hebben we een spa date. Wat Joppe op die ‘vrije’ avonden doet, weet ik niet. Ik vraag al twee jaar niet meer naar de details.

Vermoeden

Twee jaar geleden kwam Joppe tijdens een avondje uit laat thuis, hij was dronken. Hij had een werkborrel gehad en het was heel gezellig geweest. Ik vroeg wie er allemaal waren, maar hij bleef er vaag over doen.

Hij vond dat ik niet zo nieuwsgierig moest zijn en zei dat we die dag iets leuks konden gaan doen. Uit eten met z’n tweeën of met de kinderen een dagje weg. Ik vroeg niet door, maar ik vermoedde dat er iets gebeurd was tijdens het avondje met collega’s. Dat weet je gewoon als vrouw.

Ontrouw

Van een aantal collega’s van Joppe weet ik dat ze niet altijd trouw zijn aan hun vriendin of vrouw. Want dat heeft Joppe in het verleden door laten schemeren. Thuis hangen ze de gelukkige vader uit en het lijkt hun relatie totaal niet te schaden.

Sinds die dag ben ik gestopt met vragen naar zijn avonturen tijdens avondjes uit. Het is niet zo dat het me niet interesseert. Als hij het goed verborgen kan houden en ik heb er geen last van, is het dan zo erg? Zo lang ons gezin er niet onder lijdt en we samen gelukkig zijn, denk ik dat het weinig kwaad kan.

Oogje dichtknijpen

We zijn op dit moment zo lang bij elkaar, de kans dat we uit elkaar gaan is klein. We blijven voor altijd een gezin, samen met de kinderen. Ik denk dat we het moeten invullen op de manier die voor ons werkt. Natuurlijk hoop ik dat Joppe ooit zijn wilde haren verliest, maar voor nu knijp ik een oogje dicht.”

Sarali (34): ‘Ik heb door mijn man chlamydia opgelopen, maar hij ontkent vreemdgaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme