Mis je de magie in je relatie? 5 manieren om weer verliefd te worden

Mind Marlies Jansen 5 dec 2015
Leestijd: 3 minuten

In vrijwel elke relatie komt vroeg of laat dat ene, verdrietige moment. Namelijk het moment waarop je naar je partner kijkt en je afvraagt: waarom ben ik ooit voor deze man gevallen?

Zeker wanneer je samen manager van BV Het Gezin bent geworden, is dat risico groot. Overleggen, plannen en regelen doen de romantiek & erotiek al snel verdwijnen. De twee meest gehoorde klachten van partners binnen een lange relatie zijn: ‘De magie is weg’ en ‘Hij/zij is niet meer degene op wie ik verliefd werd’.

Voordat je denkt: ‘De koek is op, laten we uit elkaar gaan’, ho stop! Lees eerst deze 5 manieren om weer verliefd te worden op je partner. Of iets te voelen wat er dicht in de buurt komt.

Accepteer NU

Ben jij nog degene op wie hij ooit verliefd werd? Waarschijnlijk niet, want we groeien en veranderen allemaal. Eh… ook fysiek ja, duh. Accepteer dat, that’s life. En denk na over een uitspraak van de Amerikaanse filosofe Dr. Anna Stubblefield, die stelt dat als je echt van iemand houdt om wie hij is, je ook van het lichaam houdt waarin hij vertoeft – omdat dat nu eenmaal het lichaam is wat hij heeft. Kijk dus verder dan dat.

Bron: 8tracks

Kijk opnieuw

Als je hem nu voor het eerst zou ontmoeten tijdens een blind date of als nieuwe collega op je werk, hoe zou je hem dan beoordelen? Wat zijn zijn sterke, aantrekkelijke punten? Het kan maar zo dat er een oud vonkje oplaait wanneer je deze weer eens hardop benoemt.

Observeer ‘m in verschillende situaties

Kijk op een feestje eens heel bewust naar partner als hij in gesprek is met iemand. Zie je hoe gepassioneerd hij praat, en hoe geïnteresseerd die ander aan z’n lippen hangt? Het is ook goed om je partner te zien in een heel andere rol dan hoe jij hem altijd meemaakt, als hij een lezing geeft over iets binnen zijn vakgebied bijvoorbeeld. Kan heel sexy zijn, om hem opnieuw te ontdekken!

Graaf eens diep

Weet je nog waarom je ooit verliefd op hem werd? Welke karaktertrekjes en (fysieke) eigenschappen vond je toen zo smashing aan hem? Wedden dat hij een aantal daarvan nog steeds heeft (intelligentie, gevoel voor humor)? Focus daar op, vanaf nu. Dan zie je bijvoorbeeld ook dat hij dat typische lachje nog steeds heeft.

Versier hem

Nog een trucje om gevoelens van liefde & aantrekkingskracht op te porren is net te doen alsof ze er nog steeds zijn. Dus ook al is die opwinding van weleer volledig weggeëbd, je gaat gewoon weer flirten alsof je ‘m aan het versieren bent. Je staat versteld wat er gebeurt als je iemand die je al tijden niet écht meer hebt bekeken complimentjes geeft, lieve briefjes schrijft, meer tijd met hem doorbrengt of uitnodigt om iets leuks te gaan doen. We garanderen je dat er je een prettige verrassing staat te wachten!

Heb jij nog meer tips? Deel ze op Facebook!

Hier vind je nog een manier om je relatie op te frissen>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen