Waarom flirten met anderen goed is voor je relatie

Persoonlijk Lizette van Loenen 2 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Fronste je bij het lezen van de kop? Think again, want af en toe flirten op zijn tijd heeft een positieve werking op jezelf, ook als je al een relatie hebt. En wel hierom.

De één vindt flirten terwijl je een relatie hebt een vorm van vreemdgaan, de ander heeft er misschien totaal geen moeite mee. Wat de meesten niet weten is dat flirten een positieve werking op je relatie kan hebben.

Flirten en je relatie

En als we zeggen flirten, bedoelen we natuurlijk niet het regelen van tientallen telefoonnummers of enige vorm van intimiteit.

Er blijft natuurlijk een duidelijke scheiding tussen flirten en bedriegen. De dikke Van Dale definieert ‘flirten’ niet voor niets als ‘een niet serieus bedoelde versierpoging’.

1. Flirten is goed voor je

Zeker weten. Mannen die met mooie vrouwen flirten -en andersom natuurlijk- maken hormonen aan die hen een stuk vitaler en alerter houden. Dit komt door het hormoon cortisol, dat vrijkomt als mensen met een mooie man of vrouw praten. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

2. Het roept een trots gevoel op

Het idee dat een andere vrouw jouw vriend of vriendin aantrekkelijk vindt, is een enorm compliment. Zowel voor hem als voor jou. Hij/zij loopt immers aan jóuw arm de kroeg uit, en wordt naast jou wakker. Daar mag je echt wel even trots op zijn.

3. Je voelt je minder ‘opgesloten’

Dit is absoluut niet bij iedereen het geval, maar je kunt je wat ‘opgesloten’ voelen in een relatie en de gedachte hebben dat je niet meer naar andere mannen of vrouwen mag kijken.

Je hebt bij het aangaan van je relatie (hopelijk) geen contract ondertekend waarin staat dat het kijken naar de aantrekkelijke medemens verboden is. Want dat is natuurlijk onzin: kijken mag altijd.

4. Je gaat je partner meer waarderen

Het is goed om er weer even bij stil te staan waarom je in eerste instantie ook alweer voor hem of haar gekozen hebt. Vooral partners die al langer een relatie hebben kunnen dit weleens vergeten. Door te flirten met anderen is de kans groot dat je je eigen relatie alleen maar meer gaat waarderen.

5. Flirten is leuk!

Waarom zou je niet omkijken als die knappe man voorbij loopt? Als hij of zij terug lacht loop je toch zeker tien seconden rond met een lach op je gezicht. En het geeft ook nog eens een boost aan je ego.

Uh oh… Dit zijn de 12 grootste fouten die vrouwen in relaties maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme