10x dit ga je zeker missen als je baby een dreumes wordt

Kinderen Laurien Bleeker 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Ga je binnenkort bevallen van je (eerste) kind of heb je net een kersverse baby in je armen liggen? Geniet dan nog maar even van die babytijd, want voor je het weet zijn de eerste maanden voorbij en dan ga je deze periode nog missen.

Alhoewel, misschien niet de slapeloze nachten en de doorgelekte poepluiers, maar wel de volgende dingen uit de babytijd, die je ook niet meer terugkrijgt helaas… (behalve als je voor nog zo’n heerlijk vers baby’tje gaat natuurlijk).

Als je baby dreumes wordt…

Maar deze dingen ga je zeker missen:

1. De zoete geur van je baby

En je mini heeft die geur niet voor niets: het zorgt voor een goede hechting tussen jou en je baby, want door die geur wil je altijd in de buurt van je mini zijn, hem beschermen en voor hem zorgen, blijkt uit onderzoek.

2. Die mini voetjes, teentjes en beentjes

Na een week is je baby alweer gegroeid, laat staan hoe groot hij over een paar maanden alweer is. Geniet dus maar even extra van al die mini lichaamsdelen van je pasgeboren baby, want die ga je nog missen.

3. De momenten samen met je baby

Die eerste weken zijn jullie vooral samen, jullie slapen samen, knuffelen samen en brengen samen hele dagen door. Tot het moment dat je kraamperiode voorbij is en het ‘gewone leven’ weer begint.

4. Alle eerste keren

De eerste keer in bad, de eerste keer naar buiten, de eerste keer een lachje, een geluidje, gapen of niezen. Allemaal zo schattig!

5. Urenlang kijken naar je baby

Hoe ouder die kleine wordt, hoe minder hij slaapt. En ook dat is heel gezellig, maar urenlang staren naar zo’n slapende baby, daar denk je vast nog eens aan terug!

6. Die eerste rompertjes en pakjes

Allemaal zo klein, en voor je het weet is je mini er alweer uit gegroeid…

7. De middagdutjes

Die van jou dan, tegelijkertijd met je kleintje. Je hebt je rust hard nodig na je bevalling, dus die middagdutjes zijn heilig die eerste weken.

8. De voedingsmomenten samen

Even samen rustig voeden, of je nu borst- of flesvoeding geeft.

9. In jouw armen in slaap vallen

Alleen de eerste weken zal je baby tevreden in je armen in slaap vallen, daarna zal hij steeds vaker lekkerder liggen in zijn bedje.

10. Urenlang samen wandelen

Of je baby nu in de kinderwagen of de draagzak ligt: die wandelmomenten samen zijn een mooie herinnering na een paar maanden.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme