Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Algemeen 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Moeders opgelet: zo hou je het hoofd koel tijdens deze warme dagen

Hitte en kinderen, niet altijd een gouden combinatie. Want ja, het klinkt altijd zo leuk die warme zomerdagen. Maar in de praktijk breekt het zweet ons regelmatig uit. Wanneer je kind met dertig graden een driftbui krijgt bijvoorbeeld. Dus, voor alle moeders een paar tips om het hoofd deze zomer toch koel te houden.

Vroeger, voordat je kinderen had, genoot je waarschijnlijk van deze dagen. Een dagje naar het strand vroeg namelijk niet meer voorbereiding dan tien minuten. En aan een beetje chillen in je tuin met een lekker drankje en tijdschrift erbij had je ook genoeg. Ietwat weemoedig denken we hieraan terug. Tegenwoordig is een dagje strand namelijk een volksverhuizing en duurt het een uur eer je eindelijk onderweg bent. En chillen in de tuin? Ha ha ha. Maar niet gewanhoopt. Je kunt het hoofd écht koel houden, ook als moeder zijnde.

Hitteplan voor moeders tijdens hittegolf

Dus van ons voor jou een paar geweldige tips voor de komende dagen. We got you!

1. Siësta

Het heetst van de dag, zo tussen één en drie, is eigenlijk voor niemand leuk. Voor je kinderen niet, en voor jou ook niet. Voer daarom lekker een Siësta in. Gewoon even binnen chillen met een filmpje of een dutje doen in bed of buiten in de schaduw. Die Spanjaarden zijn zo gek nog niet.

2. Ijsjes

Driftbui? Schaafwond? Ijs is je redding. Prop je vriezer maar tot de nok toe vol met (water)ijsjes voor de komende tijd want je kunt ze echt overal voor inzetten. Plus ze zijn weer even tien minuten bezig.

3. Doe niet teveel

Misschien heb je het gevoel dat je alles uit deze mooie zomerdagen moet halen, met als gevolg dat je de hele dag in touw bent. Maar eerlijk, daar is het gewoon te warm voor. Dus aansluitend op punt 1. Doe het rustig aan. Bijvoorbeeld activiteit in de vroege ochtend of in de avond. En verder lekker relaxen in en rond het huis.

4. Go minimal

Een dagje strand of zwembad en je loopt erbij als een pakezel. Nou, nu niet meer dus. Want ons humeur wordt er niet echt beter van. Dus denk goed na wat je écht nodig hebt en waar je wel even zonder kan. Parasol: Ja. Duizend strandspeeltjes: Nee. Je zult zien hoe creatief je kids zijn zonder al dat speelgoed.

5. Vermijd drukte

Niet alleen vanwege Corona, maar ook omdat uren in de file staan voor het strand niemand gelukkig maakt. En het wordt er ook niet beter op door een eeuwigheid in de rij staan voor een ijsje. Kies voor plekken in de buurt, die niet heel Nederland aantrekken. Een parkje in de buurt of het buitenzwembad in een dorpje verderop.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme