Hittegolf: 5 alternatieven om de drukke stranden te vermijden

Lifestyle Lisa van den Akker 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Oké, het is een kleine hittegolf van maar twee dagen. Maar je bent geen Nederlander als je gelijk op zoek gaat naar verkoelende alternatieven. Heerlijk dat zomerse weer, maar welke leuke dingen kun je doen nu je de drukke plekken (zoals stranden) moet vermijden?

Met mooi weer rijdt heel Nederland massaal naar het strand. Normaal is dat hooguit vervelend, maar nu is grote drukte echt iets wat je wilt vermijden. Maar wat kun je dan wél doen?

Doen tijdens een hittegolf

Wij zetten vijf dingen op een rij die je kunt doen tijdens een hitte golf, zonder dat je in een grote groep mensen terecht komt.

1. Het badje

Misschien denk je dat een badje in de tuin alleen voor kinderen is, maar dan heb je het mis. Een badje is ook voor volwassenen heel verkoelend. Bovendien heb je ze in alle mogelijke formaten. Dus er zit er vast eentje bij die perfect is voor jouw tuin of balkon. Dus bikini aan, en plonzen maar.

2. Het bos

Een plek waar maar weinig mensen aan denken bij hitte is het bos, en dat is eigenlijk gek, want waar kun je meer schaduw vinden dan in een boomrijke omgeving? Neem een hangmatje mee, knoop hem aan twee bomen en jij kunt heerlijk relaxen.

3. Iets verder lopen

Toch naar het strand? Bedenk dan: veel mensen zijn lui als het warm is. Ze rijden met hun auto naar de strandopgang en als ze op het strand zijn lopen ze nog geen honderd meter voor ze neerploffen. Wil je dus wat rustigere plekjes opzoeken dan kun je het beste wat verder lopen, naar de plekjes waar je met een auto niet kunt komen. Of, neem een (vouw)fiets mee (in de auto) en ga op die manier op zoek naar een verlaten duinpan.

4. Vroeg of laat

Nog zo iets, de meeste mensen gaan in de loop van de ochtend naar het strand en eind van de middag weer naar huis. In de vroege ochtend en late avond is het dus vaak een stuk rustiger. Dus kies eens voor een ontbijtje op het strand, grote kans dat je het strand bijna voor jezelf hebt.

5. Wellness

Wat dacht je van een dagje wellness tijdens een hittegolf? Vaak is er een buitenbad met een fijne ligweide en dat is natuurlijk heerlijk met mooi weer, en vanwege de maximale capaciteit is het er zeker niet te druk. Bovendien heb je er geen last van rondrennende kinderen en zand overal. Wij zouden zeggen, reserveer maar vast!

Hoogzwanger en een hittegolf op komst? Zo blijf je koel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme