Het staat in de sterren: 15x de mooiste babynamen gebaseerd op de sterrenhemel

Kinderen Redactie 31 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Babynamen verzinnen is het leukste én lastigste gedeelte van je zwangerschap. De sterrenhemel is at your service! Er is óntzettend veel keus en deze babynamen hebben stuk voor stuk iets speciaals. Daarom noemen wij vijftien babynamen geïnspireerd op het sterrenstelsel en sterrenbeelden, voor jouw eigen toekomstige ster.

Babynamen en de sterrenhemel

Het sterrenstelsel biedt een biljoen hemellichamen aan inspiratie voor jouw ongeboren spruit. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat de betekenis van een bepaald hemellichaam is voordat je de naam op de geboorteakte zet.

1. Orion

Het sterrenbeeld Orion is vernoemd de Griekse jager. Het is één van de meest prominente en herkenbare sterrenbeelden aan de hemel. Orion kan worden gezien vanuit de hele wereld.

2. Alula

Alula zou een prachtige naam kunnen zijn voor een meisjes baby. Dit sterrenlichaam staat ook wel bekend als de Grote Beer. De meervoudige ster hoog aan de hemel. De volledige naam luidt: Alula Australis, wellicht leuk als tweede naam?

3. Estrella

Geen échte ster, maar een vertaling. Estrella betekent ster in het Spaans.

4. Nova

Een Nova, of ook wel nieuwe ster, is een ster die heel helder kan worden maar uiteindelijk weer teruggaat naar zijn oorspronkelijke staat. Dat is nog eens een sprankelende ster.

5. Vega

Op 25 lichtjaren afstand vind je de ster Vega. Één van de helderste sterren in de noordelijke hemel.

6. Alya

De naam Alya is afkomstig uit het Arabisch en betekent ‘Staart van het Schaap’. Hoewel je dat waarschijnlijk niks zegt, is de naam het meest geschikt voor een meisje! Alya is eigenlijk een zogenoemde ‘dubbelster’, dus ideaal wanneer je een baby met het sterrenbeeld Tweeling op de wereld zet!

7. Archer

Archer is de naam voor de groep sterren horend bij het sterrenbeeld Boogschutter. Pijl en boog inbegrepen. Een ontzettend leuke naam voor een jongetje!

8. Sirius

Sirius is ook al zo’n helder sterretje. Het licht schijnt namelijk door de hele nachtelijke sterrenhemel! Als dat geen slim jongetje wordt…

9. Leo

Synoniem aan het sterrenbeeld Leeuwen. Leo is de Latijnse benaming hiervoor.

10. Columba

Columba is een sterrenbeeld aan de zuidelijke sterrenhemel. De naam betekent ‘duif in het Latijn.

11. Rigel

Een leuke twist op de meer gebruikelijke naam ‘Nigel’, daarom zeker geschikt als een leuke jongensnaam. Rigel is daarnaast ook de helderste ster in het sterrenbeeld Orion!

12. Lyra

Lyra is een sterrenbeeld aan de noordelijke sterrenhemel. Inderdaad, deze vind je niet in onze horoscoop terug! De lier staat voor één van de snaren van een muziekinstrument uit de oudheid en vooral werd geassocieerd met de mythe van een Griekse musicus en dichter Orpheus. Vooral wanneer je familie muzikaal is ingesteld, is dit een héle passende naam.

13. Aries

Aries kennen we als het sterrenbeeld Ram! Leuk wanneer je kind als een Ram ter wereld komt.

14. Cassiopeia

Wanneer je een toekomstig prinsesje op de wereld zet, is dit een hele mooi, koninklijke naam. Daar hoeft je kindje geen blauw bloed voor te hebben! De naam Cassiopeia is afkomstig van de gelijknamige koningin uit de Griekse mythologie.

15. Perseus

Perseus is God die, ook, afkomstig is uit de Griekse mythologie. Vooral wanneer je kleine boef in augustus wordt verwacht, is het wellicht leuk hem naar Perseus te vernoemen.

Lees ook:

Babynamen inspiratie: 22 namen uit Scandinavië (mét betekenis)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme