Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Kinderen 31 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

6x leuke activiteiten die je met de kids kan doen met scheerschuim

Scheerschuim?! Yep, probeer het maar eens aan te bieden aan je kind en je zal zien dat hij of zij het helemaal geweldig vindt. Dat zachte schuim, wat zo lekker aanvoelt tussen je vingers, kan je helemaal uitsmeren en weer bij elkaar vegen. Je kan erin tekenen en zelfs kunst ermee maken.

Sensorisch spel met scheerschuim

Spelen met scheerschuim valt onder sensorisch spel, wat dus inhoudt dat het de zintuigen prikkelt. Het stimuleert beweging en kinderen kunnen zich hier lang mee vermaken. Dit zijn zes activiteiten die samen met je kind kan doen met scheerschuim.

1. Scheerschuim op tafel

Bescherm je vloer eventueel met vuilniszakken of kranten en zet je kind op een stoel aan tafel. Spuit wat scheerschuim op de tafel en laat hem lekker zijn gang gaan. Smeren, kneden, tekeningen maken en alles weer bij elkaar vegen is al een hele activiteit op zich, waar kinderen lang mee bezig kunnen zijn.

Vind je dit niet heel fijn om in je huiskamer te doen? Ga dan lekker naar de badkamer, waar je alles (inclusief kind) in no-time weer schoongespoeld hebt.

2. Spelen met scheerschuim en auto’s

Of diertjes of blokken, het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je erbij aanbiedt: als je kind het maar fijn vindt om mee te spelen. De auto’s kunnen door het schuim racen en eronder worden verstopt.

Een bakje water erbij maakt het geheel nog leuker: dan kunnen de auto’s, dieren of blokken ook nog eens gewassen worden. Dit is ook een ideaal spel voor in bad.

3. Kunst maken met scheerschuim en verf

Van een stuk karton, scheerschuim en verf maak je gemakkelijk een kunstwerk: spuit scheerschuim uit over een bakplaat en verdeel daar verf over op een manier die je mooi vindt. Leg vervolgens het stuk karton erop en druk het goed aan.

Haal dan voorzichtig het stuk karton uit het scheerschuim, draai het om en trek met een wisser (uit de douche) het scheerschuim er voorzichtig af. Je zal zien dat de verf overblijft op het karton en daar is je kunstwerk!

4. Kleur het schuim

Dit kan je doen met kleurstof of gewoon met een beetje acrylverf door het schuim. Maak bakjes met verschillende kleuren en laat je mini lekker verven. Let op: dit kan wel vlekken geven!

5. Zand en scheerschuim

Zand is ook heerlijk om mee te spelen voor die kleintjes en wat dacht je van een mengsel van zand en scheerschuim? Dat geeft weer een heel ander gevoel. Meng steeds wat zand door het schuim, totdat het fijn aanvoelt om mee te spelen.

6. Maizena en scheerschuim

Maizena is een perfect bindingsmiddel dat ook werkt bij scheerschuim. Meng steeds wat meer schuim door een hoopje maizena tot je een soort kneedballetje hebt waarmee je kind lekker kan kneden en spelen. Het lijkt op een mix tussen klei en slijm.

Meer spelen en knutselen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme