Sophie Nortier
Sophie Nortier Body 31 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

10 lezeressen delen hun beste anti-kater middel ooit

Heb je iets te diep in het glaasje gekeken gisteravond? No worries, jij bent niet de enige die met een kater rondloopt. Gelukkig zijn onze lezeressen zo lief geweest om hun beste anti-kater middel ooit te delen. Dus doe er je voordeel mee!

Beste anti-kater middel volgens lezeressen

Er kwam ooit een anti-kater pil op de markt wat velen hoopvol stemde. Een kater is namelijk het laatste waar je zin in hebt na een gezellige avond. Helaas werkte de pil niet als gehoopt. Dus dan moeten we het toch maar doen met alle huis, tuin en keukentips en daarbij vroegen wij jullie om hulp.

1. Omelet

The day after heb je onwijs veel trek in vet voedsel. De verleiding is groot, maar ga gewoon voor een voedzaam eitje. Gooi wat groenten, kaas en kruiden in de pan et voilà: je hebt je perfecte anti-katerontbijt. Snel, simpel én vol eiwitten. Precies wat je nodig hebt om weer op krachten te komen!”

LEES OOK: Dit is de reden waarom katers veel erger zijn als je ouder wordt

2. Water

“Cliché, maar waar. Je bent onwijs uitgedroogd dus water is meer dan welkom. Water in overvloed welteverstaan. Om ervoor te zorgen dat de schade de dag na mijn alcoholische avondje minder erg is drink ik sowieso een glas water naast ieder glas wijn dat ik nuttig. Ik zorg ook altijd dat er een fles water op mijn nachtkastje staat, zodat ik voldoende vocht binnen blijf krijgen.”

3. Ibuprofen

“De meeste mensen nemen een pilletje in wanneer ze wakker worden met bonkende koppijn. Ik ben die klachten voor en neem mijn ibuprofen trouw in voor ik ga slapen als anti-kater middel. Als ik weet dat ik langer dan acht uur ga slapen zet ik zelfs mijn wekker om een uur voor mijn wekker afgaat nog een dosis in te nemen. Ik sta in ieder geval niet op met migraine!”

4. Koffie

“Een sterk bakkie koffie zorgt er niet alleen voor dat ik in één klap wakker ben, maar ook dat mijn hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnt. Er is me ooit verteld dat er een verdovend – voor het hoofd dan – stofje in cafeïne zit. Misschien is het placebo effect, misschien is koffie daadwerkelijk een magisch drankje, maar het werkt!”

LEES OOK: Halleluja! Volgens nieuw onderzoek helpt koffie bij het afvallen

5. Liters groene thee

“Want antioxidanten. Andere detox theetjes werken trouwens ook goed!”

6. Smoothies

“Sommige mensen krijgen vreetbuien, ik krijg geen hap door mijn keel als ik een kater heb. Smoothies zijn dan hét perfecte anti-kater middel, want ik kan er veel vitamine- en vezelrijke producten in gooien. Fruit, groenten en zaadjes zijn mijn favoriet. Na één slok voel ik al dat mijn lichaam zich aan het herstellen is.”

7. ORS

“ORS is eigenlijk een middeltje tegen braken en diarree. Het bevat suikers en zout, zodat je lichaam weer vocht op kunt nemen. Aangezien je lichaam vocht tekort komt bij een kater, is dit het perfecte medicijn. Mijn vriendinnen en ik nemen altijd een flinke voorraad mee op vakantie. Handig voor als één van ons een voedselvergiftiging oploopt. Of wanneer we iets te diep in het glaasje hebben gekeken.”

8. Doordrinken

“Vuur met vuur bestrijden. Nee serieus, ga verder met waar je gisteravond (of deze ochtend) mee eindigde. Was het wodka? Schenk dan een klein laagje voor jezelf in. De kater is morgen misschien nog heftiger, maar als je deze dag écht door wil komen heb je eigenlijk geen keuze.”

9. Dutjes

“Katers gaan gepaard met flink wat inkak-momenten. Als je de kans hebt moet je hier echt aan toegeven. Een dutje van minimaal een half uur kan je voldoende kracht geven om je dagelijkse taken weer op te pakken.”

10. Zwemmen

“Frisse lucht verricht wonderen, maar een frisse duik ook. Zwemmen zorgt er ook nog ‘s voor dat je alle gifstoffen uit je lichaam zweet. Het fijne is dat je dit niet eens doorhebt, omdat je in het water ligt. Heerlijk, vooral op een warme zomerdag!”

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme