Kater? Dit kun je het beste ontbijten zodat je snel weer een fit mommy bent

Eten Gina Koninkx 1 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Waar je vroeger binnen no time over je kater heen was (de ergste katers daargelaten), lijkt het nu dagen te duren voor je je weer een beetje de oude voelt. Niet zo erg als je geen verantwoordelijkheden hebt maar wel als de kids ‘s ochtends om 07.00 uur weer naast je bed staan. HELP?!

Kater met kinderen

Jullie vrienden bleven iets langer dan gepland borrelen en dat was onwijs gezellig maar die Château de Migraine-wijn had je beter kunnen laten staan. Je hoofd bonkt en je maag borrelt. Dit is wat je nu het best kunt eten om je snel weer fit te voelen.

1. Je lichaam heeft water nodig

Je lichaam heeft ‘s ochtends direct water nodig. Het is vast heel herkenbaar dat wanneer je wakker wordt je mond ontzettend droog is en je meteen naar de kraan rent. Zodra je opstaat merk je pas hoe vreselijk je hoofdpijn is en dat betekent één ding: je lichaam is uitgedroogd. Je hebt water nodig en je zal merken dat de ergste symptomen van je kater daarmee verdwijnen.

Drink gerust een paar glazen water achter elkaar. Je lichaam kan dat prima gebruiken en zo kun je snel het vochttekort aanvullen (dat is tevens de oorzaak van je hoofdpijn dus dat zal ook snel verdwijnen).

2. Eet bananen

Veel mensen denken dat je een vettig ontbijt moet nemen als je wakker wordt met een kater. Dat is helemaal niet waar want je maag is al van streek door de alcohol. Nóg meer vet gaat daar in ieder geval niet bij helpen dus je kunt beter voor wat lichtere producten kiezen.

Bananen zitten vol met belangrijke stoffen die ervoor zorgen dat je lichaam de alcohol sneller afbreekt en daarmee je kater laat verdwijnen. Banaan zit bomvol kalium en je merkt ongetwijfeld snel dat je je fitter voelt in de morgen.

3. Drink een groot glas cola

Naast de hoofdpijn en uitdroging heb je met een kater vaak ook last van je maag. De alcohol irriteert de binnenkant van je maag en dat kan resulteren in een heel misselijk gevoel en zelfs overgeven (als je dat niet al ‘s nachts hebt gedaan). Drink daarom een glas cola, dit zorgt ervoor dat de pH-waarde weer in balans komt en je maag snel herstelt van de alcohol.

4. Een kop koffie

Naast een glas water en cola kan ook koffie wonderen voor je doen. Al werkt dit trouwens niet bij iedereen. Koffie hydrateert en dankzij de cafeïne krijgt je lichaam een energie boost. Wedden dat jij binnen een halfuur helemaal fit in de speeltuin staat met je kids?!

5. Trakteer jezelf op een eitje

En dan het liefst niet gebakken in olie want dan maak je het weer vet. Liever kook je het ei hard en je mag er gerust ook twee nemen. Eieren bevatten aminozuren en taurine. Om een heel ingewikkeld verhaal kort te maken: deze stofjes zorgen ervoor dat je lever minder schade oploopt door de alcohol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme