Muziektip van de week: Indila

Eropuit Redactie 30 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met de Franse zangeres Indila (Adila Sedraïa). Indila scoorde meerdere hits in Frankrijk en België en is hard op weg een grote ster te worden. Dit talent willen wij je niet (langer) onthouden!

Indila’s debuutalbum ‘Mini World’ kwam uit in februari en werd vol lof ontvangen. Ze mixt pop met R&B en Arabische klanken, wat haar een fris en uniek geluid geeft. Famme verzamelde een paar hits voor een eerste kennismaking. Oké Franstalige muziek is even wennen, maar wedden dat jij ze straks niet meer uit je hoofd krijgt!

Indila – Dernière Danse

Een grote hit in Frankrijk en België en zelfs een tijdje populair op de Nederlandse radio. Dernière Danse gaat over, hoe kan het ook anders, liefdesverdriet. De pijn komt steeds terug, maar ze verzet zich hevig: ‘ik verroer de hemel, de dag, de nacht en ik dans met de wind, de regen. Een beetje liefde, een vleugje honing en ik dans.’ De mooie clip speelt zich af in de straten van Parijs.

Screenshot 2014-09-26 at 13.50.40

Indila – S.O.S.

Zoals de titel goed aangeeft is dit liedje een roep om hulp: ‘dit is een SOS, ik ben geroerd, ik zit aan de grond! Hoor je mijn roep, is daar iemand? Ik voel dat ik mezelf verlies.’ Tja, Franse liedjes staan erom bekend erg emotioneel te zijn en SOS doet het genre eer aan. De zang en clip zijn gelukkig bepaald niet droevig te noemen.

Indila – Tourner dans le vide

Prachtige clip compleet met gekostumeerd bal en prinsen op witte paarden. Ze zingt over een oude liefde, een bruine jongen met donker haar: ‘wie kan mij vertellen, wat is er gebeurd? Sinds hij vertrok, kon ik niet opstaan. Dit is slechts een herinnering, een traan van het verleden.’ De clip is een terugblik naar hun tijd samen en eigenlijk een soort mini-sprookje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme