De nieuwe My Little Pony-film is uit: perfect voor je kids en wel hierom

Kinderen Meike van Zandvoort 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

We kennen de My Little Pony-wereld intussen allemaal: de vrolijke pony’s, van felroze tot babyblauw, leven met hun magische krachten in een dromerige wereld waar het draait om liefde en vriendschap. Een hele fijne plek om even met je kind in te verdwijnen. In de nieuwe film My Little Pony: Een Nieuwe Generatie komen daar ook nog eens een paar wijze lessen bij, die je kleintje niet over het hoofd zal zien.

De nieuwe Netflix-film brengt namelijk een hele mooie boodschap met zich mee: wees vrij om te zijn wie je bent en laat je unieke karakter stralen. Doe je dat, dan maak je vrienden voor het leven!

My Little Pony: Een Nieuwe Generatie

De vijfde generatie van My Little Pony leeft in het fictieve, magische koninkrijk Equastria. Ooit leefden en speelden aardepony’s, pegasi en eenhoorns hier samen met elkaar, maar dat is verleden tijd. Ze leven nu gescheiden van elkaar, vol wantrouwen en angst. Maar met het verdwijnen van liefde en vriendschap verdween ook de magie. Pegasi kunnen niet meer vliegen en eenhoorns niet meer toveren. Toch is er één aardepony die gelooft dat ze allemaal weer vrienden kunnen worden: Sunny.

Sunny

Sunny is een van de compleet nieuwe personages waar we in deze film kennis mee maken, een meisje met grote dromen die voor niemand aan de kant gaat. Ze ontmoet eenhoorn Izzy en samen gaan ze op avontuur om de magie terug te brengen in de wereld. Onderweg ontmoeten ze twee gevleugelden pony’s en waar angst hen eerst scheidde, merken ze nu dat ze eigenlijk helemaal niet zo veel van elkaar verschillen. Door hun onderlinge verschillen opzij te zetten ontstaat er een bijzondere groep vrienden: de Mane 5-squad met Sunny, Izzy, Pipp, Zipp én Hitch – de allereerste mannelijke pony van My Little Pony.

Wijze lessen op Netflix

Na een heleboel spannende avonturen lukt het de groep dan eindelijk om de drie waardevolle kristallen te vinden die nodig zijn om de magie terug te krijgen. Althans, dat denken ze. Wanneer Sunny de kristallen bij elkaar legt gebeurt er niks. Geen magie. De groep is er kapot van, maar dan realiseert de Mane 5-squad zich iets veel waardevollers: ze hebben elkaar. Aardepony’s, gevleugelde paarden en eenhoorns kunnen weer vrienden zijn.

Plotseling beginnen de kristallen te glinsteren. De eenhoorn van Izzy begint te schijnen, pegasi Pipp en Zipp krijgen weer schitterende vleugels en Sunny kan ineens vliegen. De magie is terug! En dan snapt Sunny het:

My Little Pony: Een Nieuwe Generatie is vanaf 24 september te zien op Netflix. 

Bekijk hier de trailer van My Little Pony: Een Nieuwe Generatie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen