Renée
Renée Kinderen 24 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

4x signalen dat het tijd is om te stoppen met flesvoeding

Jonge kinderen leven van de ene na de andere mijlpaal. Maar hun eet- en drinkgewoontes veranderen net zo snel. Voor je het weet eet je kind al van een lepen. Alleen, wanneer weet je of je moet stoppen met flesvoeding? De volgende signalen duiden erop.

Of je nu borstvoeding geeft of iedere keer een flesje klaarmaakt voor jouw engel, op een gegeven moment is het tijd om over te gaan op grotere, waarschijnlijk rommeligere zaken. Zo weet je of je kind klaar is om te stoppen met flesvoeding.

Stoppen met flesvoeding

Er zijn verschillende tekenen die allemaal wijzen op stoppen met flesvoeding geven. Wij zetten er vier voor je onder elkaar.

1. Je kind kan zitten

Kan je kind zelfstandig rechtop zitten (voor een paar minuten)? Dan kun je overwegen om de fles in te wisselen voor een tuitbeker. Een kind kan vaak tussen de vijf en zeven maanden oud zelfstandig zitten, maar overhaast deze fase niet.

Waarom ik geen borstvoeding heb gegeven

2. Je kind is geïnteresseerd in vast voedsel

Vanaf ongeveer zes maanden kun je beginnen met vast voedsel geven. Maar let wel, kinderen moeten wel hun eigen hoofd en nek kunnen dragen en het willen eten voordat je de fles weghaalt.

3. Je kind viert bijna zijn of haar eerste verjaardag

Als je wacht tot je kind één jaar is wordt het steeds moeilijker om te stoppen met flesvoeding. Op dat moment is de kans namelijk groot dat ze eraan gehecht zijn geraakt.

4. Je kind eet van een lepel

Wanneer je kind klaar is om te eten met een lepel is het tijd om af te bouwen met de fles. Door vast voedsel te eten krijgen ze dan toch de juiste voedingsstoffen binnen.

Alles wat je wilt weten over natuurlijk opvoeden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme