Je kind naar bed brengen altijd drama? Probeer deze tips!

Kinderen Rachelle Abbas 16 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Slaapproblemen zijn bij ongeveer iedere ouder wel bekend. Je kleine die het op het schreeuwen zet zodra je aankondigt dat het bedtijd is. En áls je kind dan eindelijk in bed ligt, wordt-ie om de haverklap wakker..

Maar er is hoop. De wetenschap van gedrag kan namelijk veel oplossingen bieden voor deze strijd. Probeer deze tips eens:

1. Schep duidelijke verwachtingen en wees consistent

Wanneer je een regel of verwachting naar je kind toe hebt, moet je daar consistent in zijn. Als jij verwacht dat je kind om 20:00 in bed ligt, moet je je daar ook aan houden. Kinderen zullen je namelijk gaan testen en uitdagen als je niet consistent bent.

2. Veel beweging

Onderzoek toont aan dat veel lichaamsbeweging helpt bij slaap. Gelukkig zijn de meeste kinderen daar niet vies van, dus blijf het ook zeker stimuleren!

LEES OOK: Waarom dit bedtijd schema vier jaar later nog steeds viral gaat

3. Slaapomgeving

Een stille, donkere kamer vrij van rommel en allerlei speelgoed zal ervoor zorgen dat je kind makkelijker in slaap zal vallen.

4. Consistente routine

Wees consistent met de routine vlak voor het naar bed gaan. Even in bad, tanden poetsen, verhaaltje voorlezen, noem maar op. Door hier consistent mee om te gaan zal je kind ook gauw doorhebben dat het tijd is om naar bed te gaan.

LEES OOK: Deze 10 zinnen die slaapcoaches gebruiken om kinderen in bed te houden

5. Geef positieve aandacht

Voordat je welterusten zegt, moet je ervoor zorgen dat je genoeg quality time en onverdeelde aandacht aan je kind hebt gegeven. Investeer in nog een verhaaltje extra, of een extra knuffel. Het verkleint de kans dat je kind hierom zal vragen zodra het tijd is om te gaan slapen. Je wil je kind natuurlijk niet afkappen, maar je kunt prima uitleggen waarom het op dat moment niet de beste tijd is om nog even te gaan praten. Je zou bijvoorbeeld de vragen op kunnen schrijven en de volgende dag bespreken.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme