Wc-papier op de bril liggen voor je gaat zitten? Nadat je dit hebt gelezen doe je het nooit meer!

Gezondheid Rachelle Abbas 17 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Op een festivalterrein, bij een tankstation, op het station (of nog erger: in de trein): op openbare toiletten willen we liever niet zitten. Dan zitten er maar twee dingen op: er boven hangen, óf de bril bedekken met wc-papier. Squatten doen we wel in de sportschool, dus de meest handige optie is nummer twee. Je denkt misschien dat je hygiënisch bezig bent en je nu rustig je plasje kunt plegen: maar niets is minder waar.

We durven te wedden dat je na het lezen van dit artikel het nooit meer gaat doen! Het is namelijk helemaal geen goed idee. Wij leggen het uit:

Wc-papier op de bril leggen

Hou je vast: door wc-papier op de bril te leggen zorg je er namelijk voor dat er méér ziektekiemen worden aangetrokken. Het zit namelijk zo: wc-brillen zijn zo ontworpen dat er weinig tot geen bacteriën op kunnen blijven zitten (of zich verder kunnen ontwikkelen). Bacteriën komen vrij zodra er wordt doorgetrokken – dat is dan ook de reden waarom je je tandenborstel(houder) niet in de buurt van de pot moet plaatsen. En je raadt misschien al waar die bacteriën terecht komen: op het toiletpapier.

The Sun stelt namelijk dat de structuur van wc-papier (ruw en absorberend) dé ideale plek is voor deze bacteriën. Ha, nu vraag je je natuurlijk direct af waarom we überhaupt wc-papier gebruiken, maar experts stellen dat we kunnen vertrouwen op ons lichaam. De huid vormt namelijk een natuurlijke barrière tussen ons en de bacteriën die in het kleinste kamertje te vinden zijn.

Dan toch maar hangen?

Nu denk je natuurlijk de volgende keer dat je naar een openbaar toilet moet, dat het verstandig om te gaan hangen. Maar dat is ook niet het geval. Hangen boven het toilet om te piesen (of number two) kan er namelijk voor zorgen dat je bekkenorgaan verzwakt. Je bekkenbodem kan zich namelijk niet goed aanspannen als je hangt, en daardoor plas je je blaas niet goed leeg.

Bovendien is de wc-bril niet hetgeen waar je je druk om moet maken. De toiletdeksel, de deur inclusief klink, de vloer én de toiletrolhouder zijn nog veel viezer dan de bril zelf.. Vergeet ook vooral niet hoe smerig de gemiddelde telefoon is (en geloof ons, dat is veel smeriger dan de gemiddelde wc-bril). Zo, weer wat geleerd.

Psst, gebruik je wc niet als afvalbak. Hier lees je wat je niét in je wc mag doorspoelen

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme