9x natuurlijke manieren om je libido te verhogen

Relatie Yara Mens 4 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Je partner wilt wel, maar na een drukke dag sta jij écht niet meer te springen om een wilde vrijpartij. Als jij vriendinnen hoort over die wilde avontuurtjes zou je soms misschien wel willen dat je libido hoger is. Komt voor de bakker! Want er zijn een aantal natuurlijke manieren waarop je jouw libido kunt verhogen. Goed nieuws, dus.

Laten we voorop stellen dat een lager of hoger libido niet slecht/goed is. Alleen als jij zelf het gevoel hebt dat je libido wel een boost kan gebruiken, kunnen deze tips handig van pas komen.

Libido verhogen

Er kunnen heleboel verschillende redenen zijn waarom jouw libido niet zo hoog is. Medicatie of pillen is dan het laatste waar je op zit te wachten. Deze natuurlijke manieren kunnen hulp bieden.

1. Lustopwekkende voedingsmiddelen

Er zijn bepaalde natuurlijke producten waar je libido van omhoog vliegt. Deze worden ook wel afrodisiaca genoemd. Denk bijvoorbeeld aan kaneel, oesters, chocolade, honing, truffels, wijn (oké, geen flessen) en tomaat (pasta’tje vanavond?).

2. Vermijd stress

Door stress gaat je lichaam in flight-or-fight-mode en ben je alleen nog bezig met primaire levensbehoeften als drinken, slapen en eten. Hoewel je misschien het tegendeel zou verwachten, behoort seks niet tot deze primaire levensbehoeften. Ben je een wandelende stressbom, dan zal het bed eerder gebruikt worden om te slapen. Heel snel wegwezen met die stress!

3. Voel je sexy

Scheer je benen en trek een leuk lingeriesetje aan. Dat scheel zó veel! Niet per se voor je man, maar juist voor jezelf. Doordat jij lekkerder in je vel zit en je sexy voelt, heb je automatisch sneller zin in seks.

4. Blijf vooral sporten

Door te sporten maak je een aantal hormonen aan die zorgen voor meer zin in seks. En als bonus krijg je ook nog een betere conditie, ook niet geheel onbelangrijk tussen de lakens.

5. Neem een koude douche

Ook een koude douche zorgt voor een verandering in je hormonen die je libido opkrikken. Seks wordt misschien gelinkt aan hot and steamy, maar een koude douche voor de daad kan dus zeker geen kwaad (brrr…). Bovendien voel je je ook nog eens lekker fris en alert. Kom op dames, hier moeten we gewoon even doorheen!

6. Zorg dat er niks tussen jullie in staat

Sluimert er nog een discussie tussen jullie, dan duik je niet zo snel het bed in met elkaar. Simpel. Blijf daarom praten over je gevoelens, wees eerlijk en zorg dat er niks tussen jullie in staat.

7. Probeer wat nieuws uit

Doen jullie altijd hetzelfde standje? Probeer eens wat anders! Het wordt misschien saai als je elke week, op een standaard avond hetzelfde riedeltje uitvoert. Doe eens gek! Denk bijvoorbeeld aan een rollenspel, een spannend pakje of een nieuwe locatie. Wie weet wat die nieuwe spanning jullie brengt.

8. Check je medicijnen

In sommige medicijnen zitten libido-verlagende stoffen. Check daarom altijd even de bijsluiter. En mocht je libido echt op een nulpunt zitten dankzij de medicijnen, overleg dit dan even met je arts.

9. ‘Heb je geen zin, dan maak je maar zin.’

Het stond ooit in een van Linda de Mol haar beroemde editorials, maar ergens heeft ze wel gelijk. Soms moet je gewoon even over die ‘nee, ik ben moe’ drempel heen stappen. Uiteindelijk is seks wél heel belangrijk voor je relatie, dus af en toe zin maken, kan ook geen kwaad. En geloof ons: uiteindelijk geniet je er toch wel van!

Wat zorgde er voor dat jij weer zin in seks kreeg? Of ben je altijd wel up for it? Laat het ons weten!

Heb je trouwens ooit weleens van deze seksfeiten gehoord?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen