6 erogene zones waar je misschien nog niet eerder van gehoord had

Gezondheid Sharon van der Werf 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De bekendste erogene zones zijn de nek, de lippen, dijbenen, borsten en tepels. Maar wist je dat er ook veel plekjes op het lichaam zijn die kunnen dienen als erogene zone, waar jij waarschijnlijk de link nog niet mee had gelegd? Dat wordt experimenteren vanavond.

Wat zijn erogene zones precies?

Je hebt vast al vaker van erogene zones gehoord, maar wat houdt de term precies in? Een erogene zone is een gebied van het lichaam dat bij aanraking seksuele gevoelens kan opwekken – vaak omdat er op deze plek veel zenuwuiteinden zijn, waardoor de plek extra gevoelig is. Dat resulteert in een fijn, warm en soms tintelend gevoel bij aanraking.

Fun fact: iedereen kan verschillende erogene zones hebben. De hierboven benoemde klassiekers komen het vaakst voor, maar in principe kan elk lichaamsdeel dienst doen als erogene zone, stelt dit onderzoek uit 2016. Zo kan het zomaar voorkomen dat jij opgewonden wordt van een aanraking bij je enkels of onder je oksel.

6 minder bekende erogene zones

1. Onderrug

Het smalste gedeelte van je rug, net boven je billen, bevat veel zenuwuiteinden en is daarom voor sommige mensen een erogene zone te noemen.

2. Oksels

Ga volledig Dirty Dancing en geef je oksel eens wat meer aandacht. Wanneer iemand jouw oksel aanraakt, kan dat erg kietelig aanvoelen. Probeer dat gevoel eens wat langer vast te houden, en wellicht kan dit gevoel evolueren in opwinding.

3. Handen

In vingers zijn veel zenuwuiteinden te vinden – vandaar dat het in de mond nemen van vingers vaak als prettig beschouwd wordt.

Dit is waarom vrouwen altijd koude handen en voeten hebben

4. Navel

Ook de navel en het gebied hieromheen wordt als een erogene zone gezien. Dit komt waarschijnlijk omdat de buik zich dicht bij de geslachtsorganen bevindt, maar ook omdat de buik een kwetsbaar gedeelte van ons lichaam is. Veel belangrijke organen bevinden zich immers in de buik.

5. Polsen

Onze polsen zijn een kwetsbaar stukje van het lichaam. De huid is dun, het is een van de dunste lichaamsdelen, en daardoor voelt dat stukje lichaam erg kwetsbaar aan. Als jouw polsen worden aangeraakt door iemand die je vertrouwt, kan dat doorgroeien in opwinding. Daarom wordt het vasthouden of vastbinden van polsen tijdens de seks ook vaak als sexy bestempeld.

6. Hoofdhuid

De hoofdhuid kan vaak vertroeteld worden in combinatie met een hand door het haar. Deze combinatie kan zeker tot opwinding leiden. Wil je het een stapje verder trekken, gebruik dan een voedende haarolie en maak er een hoofdmassage van.

Van slapen word je slim: 5 x redenen waarom slapen gezond is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mindbodygreen

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen