Heb jij een BFF op je werk? 5 tekenen dat je collega een vriendin is

Lifestyle Els van Asseldonk 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoeveel uur werk jij per week? Waarschijnlijk meer uren dan dat je (wakker) met je partner doorbrengt. Niet gek dus dat er soms een vriendschap opbloeit op de werkvloer. Je hebt steun aan elkaar, kunnen uren gezellig kletsen en het is gewoon een fijne afleiding tijdens saaie werkdagen. Kortom: iedereen zou een vriendin als collega moeten hebben, toch?

Misschien wel irritant voor andere collega’s die niet snappen waarom jij en je BFF tijdens die vergaderingen steeds in een deuk liggen, maar voor jullie is dit een ideale situatie.

Vriendin als collega

Hierbij vijf tekenen dat je op je werk bijna getrouwd bent:

1. Jullie lunchen altijd samen

De lunch is jullie heilige uurtje/halfuur. De vraag is niet ‘wat ga je lunchen?’, maar ‘wat gaan we lunchen?’. Je bent een soort van getrouwd met haar op het werk: je hebt altijd iemand waarmee je kunt lunchen of even buiten een rondje kunt maken.

2. Jullie praten over alles

Jullie zitten talloze uren onder hetzelfde tl-lampje, en dus weten jullie praktisch alles van elkaar. Misschien weet ze wel meer over je dan je beste vriendinnen. Jullie praten over jullie relaties, gezin en natuurlijk werk. Want hé, af en toe roddelen over collega’s hoort erbij.

3. Je hebt iemand om mee naar dat saaie feestje van je werk te gaan

Vervelend hé, wanneer je in een gesprek moet inbreken, omdat jij een beetje alleen op een feestje staat. Met je BFF van werk hoef jij je daar nooit zorgen over te maken, want er is altijd iemand waarmee je even kunt kletsen. Niet dat je niet met anderen durft te netwerken, maar je collega is een goed vangnet.

4. Je mist hem/haar tijdens het weekend

Doordat jullie samen zoveel tijd doorbrengen, zul je haar soms missen tijdens het (altijd te korte) weekend. Want als jullie niet praten, dan sturen jullie elkaar wel grappige mailtjes of wisselen snel een praatje uit op de gang. Van vrijdag tot en met zondag doen jullie dit niet, want dan zijn jullie met andere vrienden. Toch is het fijn om op maandag even bij te praten over het weekend.

5. Je favoriete collega is echt geïnteresseerd hoe het met je werk is

Natuurlijk zijn je vrienden geïnteresseerd in hoe het op je werk is, maar je voert er vaak geen ellenlange gesprekken over. Dat is ook niet gek, want je hebt amper een idee hoe het bij hun werk er aan toe gaat. Met je BFF op werk gaan de gesprekken direct veel dieper: lukt het met dat artikel? Of hoe staat het ervoor met die patiënt? Het is makkelijker om ernaar te informeren en elkaar van feedback te voorzien. Simpelweg omdat je er zelf ook persoonlijk mee bezig bent.

Goed nieuws! Een werkdag van 5 uur is hartstikke effectief

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen