Jeuk en pijn? 5x natuurlijke middeltjes bij een vaginale schimmelinfectie

Gezondheid Lisa van den Akker 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel vrouwen krijgen weleens last van een vaginale schimmelinfectie, die veroorzaakt wordt door een Candida-infectie. Hoewel een vaginale schimmelinfectie niet ernstig is kan het wel onwijs vervelend zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren om van die vervelende jeuk en pijn af te komen.

Een vaginale schimmelinfectie is niet iets om je voor te schamen, veel vrouwen hebben hier weleens last van. En als je bijvoorbeeld zwanger bent heb je meer kans om last te krijgen van deze infectie. Deze natuurlijke middeltjes helpen om je klachten te verminderen.

Natuurlijke middeltjes vaginale schimmelinfectie

Deze zes dingen kun je proberen om je klachten te verminderen.

1. Yoghurt eten

Yoghurt kun je zien als een probiotica, het bevat namelijk levende bacteriën die je kunnen helpen om de flora in je vagina gezond te houden. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van Yoghurt de hoeveelheid schimmels in je lichaam verminderd. Kies hiervoor wel yoghurt waar geen suiker aan is toegevoegd.

2. Kokosolie

Studies hebben aangetoond dat kokosolie een schimmeldodende werking heeft. Daarom is het een perfect natuurlijk middel om een vaginale schimmelinfectie tegen te gaan. Je kunt de kokosolie direct op de vulva en tussen de schaamlippen smeren. Kies wel voor pure, onbewerkte en biologische kokosolie.

3. Appelazijn

Appelazijn is een oud en bekend middel tegen schimmelinfecties. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het zuur van de azijn effectief is tegen de schimmels in je vagina. Voor een vaginale schimmelinfectie kun je het beste een half bekertje appelazijn oplossen in het badwater en hier de vagina twintig minuten in laten weken.

4. Knoflook

Ook het eten van meer knoflook zou helpen om een vaginale schimmelinfectie te bestrijden. Hoewel je soms ook het advies leest om knoflook rechtstreeks in de vagina aan te brengen kun je dit beter niet doen, aangezien het nogal kan branden. Hou het dus bij het eten van extra knoflook en kom maar door met die Aioli.

5. Vitamine C

Vitamine C staat erom bekend dat het je immuunsysteem een boost geeft. Als je een sterk en gezond immuunsysteem hebt zal je lichaam beter in staat zijn zichzelf terug in balans te brengen. Extra vitamine C eten of een supplement nemen kan je dus wapenen tegen een vaginale schimmelinfectie.

Lees ook:

6x natuurlijke manieren om overgangsklachten te verminderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Healthline

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme