8 familiefilms op Netflix waar je met het hele gezin naar kan kijken

Netflix staat bomvol leuke familiefilms maar toch worden de meeste kinderfilms geclassificeerd voor kids vanaf 6 jaar. Toch wil je zo nu en dan eens met het héle gezin op de bank kruipen op een regenachtige dag en een film kijken die leuk is voor je jongste maar ook je oudste.

Netflix familiefilms

Deze acht familiefilms die op Netflix staan zijn geschikt voor alle leeftijden en we weten zeker dat je er zelf ook nog met plezier naar zit te kijken.

1. Blackie Wil Naar De Maan

Het zwarte schaap Blackie is uitvinder en heeft een briljant idee: ze gaat naar de maan. Ze heeft de hulp van heel veel andere dieren nodig om dat voor elkaar te krijgen. Gaat het haar lukken?

Blackie wil naar de maan – Trailer

Blackie is een zwart schaapje met maar één doel: ze wil perse naar de maan. Kanuto, de herdershond, is gek op Blackie, maar wil niks horen over raketten. Toch raakt Kanuto verstrikt in de plannen van Blackie.

2. Pluk Van De Petteflet

Deze film komt alweer uit 2004 maar dat maakt hem zeker niet minder leuk. Pluk zoekt naar een nieuw huisje om te wonen en toert met zijn rode wagentje door het land om een nieuw plekje te zoeken. Van Dollie de Duif hoort hij dat er in de Petteflet nog een leeg kamertje over is, daar gaat hij wonen. Hij leert steeds meer nieuwe bewoners kennen maar hoort dat de Torteltuin zal worden afgebroken. Hij zal er alles aan doen om dat te voorkomen.

Pluk van de Petteflet – Trailer

Op een mooie dag komt een klein rood kraanwagentje onder de poort van de Petteflet doorrijden met aan het stuur een jongetje van een jaar of acht. Het is Pluk en hij is op zoek naar een huisje om in te wonen.

3. Jack Bestelt Een Broertje

Het enige cadeau dat Jack voor zijn verjaardag wil is een broertje. Hij komt erachter dat zijn twee moeder hem ook op ‘internet hebben besteld’ en hij besluit om zelf een broertje te bestellen als zijn ouders hem een konijn geven voor zijn verjaardag. Dat was namelijk niet waar hij om had gevraagd.

Jack Bestelt Een Broertje – Officiële Trailer

Bestel hier de DVD: http://bit.ly/2llbvD3 Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan totaal niet alleen zijn. Jack’s grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet. Hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt.

4. Mees Kees

Er komt een nieuwe invalmeester op school genaamd Mees Kees. In de klas zit ook Tobias die door de oude juf vaak uit de les werd gezet. Met zijn nieuwe leraar Mees bloeit hij helemaal op maar meester Mees ontdekt wel dat er iets verdrietigs is met Tobias.

Trailer MEES KEES

Mees Kees, naar de succesvolle gelijknamige boeken van Mirjam Oldenhave, is verfilmd. Kees is een stagiair en moet voor het eerst voor de klas staan, voor groep 6b. Hij weet nog niet helemaal hoe dat moet, maar gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven.

5. Charlotte’s Web

Het varkentje Wilbur is maar wat bang dat hij uiteindelijk ook naar de slachter moet. Hij schakelt daarom de hulp in van de spin Charlotte om een plan te bedenken. Hij doet er alles aan om te voorkomen dat hij wordt geslacht.

Charlotte’s Web Official Trailer!

One spring, on a farm in Maine, Fern Arable (Dakota Fanning) learns that her father plans to kill the runt of a litter of newborn pigs. She successfully begs him to spare its life. He gives it to her, who names him Wilbur and raises him as her pet.

6. Surf’s Up

Wist je dat al? Surfen is helemaal niet uitgevonden door mensen maar door pinguïns. Deze film gaat over het leven van surflegende Cody die meedoet aan het WK surfen voor pinguïns. Hilarisch.

Surf’s Up – Trailer

A behind-the-scenes look at the annual Penguin World Surfing Championship, and its newest participant, up-and-comer Cody Maverick. 2007 Sony Pictures Animation Inc. All Rights Reserved.

7. Minoes

Ook een film uit de oude doos, 2001 maar liefst en misschien ken je hem nog wel uit je eigen jeugd. Journalist Tibbe ontmoet een aparte vrouw, Minous, die rare trekjes vertoont. Tibbe vindt haar eerst een beetje raar maar leert haar steeds beter kennen en Minous helpt hem steeds vaker aan goede verhalen voor in de krant.

Miss Minoes – Official Trailer (2012)

Miss Minoes – Official Trailer (2012) —————————————————————————————————————- Kinostart: 2012 (USA) Schauspieler: Carice Van Houten, Theo Maassen, Sarah Bannier, Pierre Bokma —————————————————————————————————————- Die Story: Eine Katze trinkt von einer ungesunden Flüssigkeit und verwandelt sich in eine junge Frau. Allerdings ist sie noch immer durch und durch Katze, spricht mit den anderen Miezen und klettert schonmal hoch auf die Bäume.

8. Apenstreken

De kleine weesjongen Wim wil dolgraag naar school net zoals de andere kinderen maar wordt gedwongen om in een fabriek te werken. Op een dag besluit hij daar weg te lopen en komt hij Jet tegen. Zij helpt hem te verstoppen en samen maken ze enorm veel spannende avonturen mee.

APENSTREKEN trailer

10 juni in de bioscoop. Van de makers van ZOOP, DE KAMELEON en MICHIEL DE RUYTER. Een ondeugend en leerzaam filmavontuur voor het hele gezin! Het leesplankje is tot leven geroepen met een record aantal beesten en zelfs een live geboren lam.

Ben je op zoek naar Netflix films voor kindjes van 0 tot 4 jaar? We hebben tien geschikte kinderfilms voor kleintjes op een rij gezet en die vind je hier.

Reageer op artikel:
8 familiefilms op Netflix waar je met het hele gezin naar kan kijken
Sluiten