5 familiefilms op Netflix waar je met het hele gezin naar kan kijken

Lifestyle Gina Koninkx 2 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix staat bomvol leuke familiefilms maar toch worden de meeste kinderfilms geclassificeerd voor kids vanaf 6 jaar. Toch wil je zo nu en dan eens met het héle gezin op de bank kruipen op een regenachtige dag en een film kijken die leuk is voor je jongste maar ook je oudste.

Netflix familiefilms

Deze vijf familiefilms die op Netflix staan zijn geschikt voor alle leeftijden en we weten zeker dat je er zelf ook nog met plezier naar zit te kijken.

1. Pluk Van De Petteflet

Deze film komt alweer uit 2004 maar dat maakt hem zeker niet minder leuk. Pluk zoekt naar een nieuw huisje om te wonen en toert met zijn rode wagentje door het land om een nieuw plekje te zoeken. Van Dollie de Duif hoort hij dat er in de Petteflet nog een leeg kamertje over is, daar gaat hij wonen. Hij leert steeds meer nieuwe bewoners kennen maar hoort dat de Torteltuin zal worden afgebroken. Hij zal er alles aan doen om dat te voorkomen.

2. Jack Bestelt Een Broertje

Het enige cadeau dat Jack voor zijn verjaardag wil is een broertje. Hij komt erachter dat zijn twee moeder hem ook op ‘internet hebben besteld’ en hij besluit om zelf een broertje te bestellen als zijn ouders hem een konijn geven voor zijn verjaardag. Dat was namelijk niet waar hij om had gevraagd.

3. Mees Kees

Er komt een nieuwe invalmeester op school genaamd Mees Kees. In de klas zit ook Tobias die door de oude juf vaak uit de les werd gezet. Met zijn nieuwe leraar Mees bloeit hij helemaal op maar meester Mees ontdekt wel dat er iets verdrietigs is met Tobias.

4. Minoes

Ook een film uit de oude doos, 2001 maar liefst en misschien ken je hem nog wel uit je eigen jeugd. Journalist Tibbe ontmoet een aparte vrouw, Minous, die rare trekjes vertoont. Tibbe vindt haar eerst een beetje raar maar leert haar steeds beter kennen en Minous helpt hem steeds vaker aan goede verhalen voor in de krant.

5. Apenstreken

De kleine weesjongen Wim wil dolgraag naar school net zoals de andere kinderen maar wordt gedwongen om in een fabriek te werken. Op een dag besluit hij daar weg te lopen en komt hij Jet tegen. Zij helpt hem te verstoppen en samen maken ze enorm veel spannende avonturen mee.

Ben je op zoek naar Netflix films voor kindjes van 0 tot 4 jaar? We hebben tien geschikte kinderfilms voor kleintjes op een rij gezet en die vind je hier.

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen