Handig overzicht: de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij

Lifestyle Sophie Nortier 28 mrt 2020
Leestijd: 5 minuten

Of het nou slecht weer is, een veel te hete zomer of een pandemie die ervoor zorgt dat je de deur niet uit kunt. Het is altijd fijn om weer even wat inspiratie op te doen voor leuke dingen om te doen thuis, met of zonder kids, met partner of alleen. Wij hebben hier de beste binnenactiviteiten voor je op een rij gezet.

Op het moment dat we dit artikel schrijven schijnt er buiten een stralend zonnetje, maar zitten we toch allemaal aan huis gekluisterd door een donkere wolk die over de wereld trekt. We hopen op een snel herstel, zodat we allen weer fijn naar buiten kunnen, maar in de tussentijd voorzien wij je graag van inspiratie. Voor wanneer het (school)werk af is natuurlijk, of het je vaste papa-/mama-dag met de kleintjes is of gewoon lekker voor in het weekend.

Binnenactiviteiten met kids

Op school en de opvang worden de kinderen constant vermaakt met leerzame en creatieve activiteiten. Dus als jij telkens weer de tekenspullen tevoorschijn haalt, kun je op een gegeven moment wel rollende ogen van je kids verwachten. Deze lijst met 27 originele ideeën voor binnenactiviteiten, zal je kids een stuk gelukkiger stemmen. En als aanvulling kunnen we dit lijstje ook zeker tippen.

Wil je aan het weekend thuis toch liever een echt vakantiegevoel geven? Dan zit je gebakken met deze leuke dingen om te doen thuis.

En pak je liever wat grotere projecten op? Check dan eens dit lijstje met binnenactiviteiten, waarbij je de kids natuurlijk gezellig betrekt.

Goals! Deze baan is ook zeker het proberen waard. Of in ieder geval het kijken…

DIY met kinderen

Knutselen en echt dingen maken, heeft altijd een soort magisch effect op kids. Ze zien het resultaat nadat ze zo ijverig aan iets hebben gewerkt en kunnen het vol trots aan jou, en wie er ook maar een beetje geïnteresseerd is, laten zien.

Knutselen

Vooral grootouders zijn altijd zo goed in de oeh’s en ah’s wanneer de kinderen weer iets moois hebben gemaakt. Dus waarom niet iets speciaal voor hen maken? Met deze knutselideeën maak je zowel opa en oma, als de kids erg gelukkig.

Je kunt de knutseldrang van je kids ook gebruiken om alvast in de Paassferen te komen. Het Paasweekend staat ten slotte alweer voor de deur! Deze zeven leukste knutselwerkjes voor Pasen brengen de lente zeker in huis.

(Mocht je liever voor een andere feestdag knutselen? We hebben natuurlijk ook genoeg ideeën voor Valentijnsdag, Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst)

Slijm

Zijn je kids al helemaal uitgeknipt en -geplakt? Dan kun je de mormels misschien iets meer magisch aanbieden, zoals… slijm!

kinderen die zelf slijm maken
Bron: ANP Kippa Bron: ANP Kippa

Dit is dus echt een wonderlijk trucje, waarbij er vanuit een paar losse elementen een lekker fluffy en mooshy goedje maakt, waar ze dagen mee kunnen spelen. En dan leer je ze meteen iets over scheikunde. Mooi meegenomen toch?

Ga je liever voor een recept zonder lijm? Daar hebben we er ook een paar van voor je verzameld.

Binnenactiviteiten als je alleen thuis bent

Geen kids in huis? Heerlijk! Dan kun je die tijd eindelijk eens gebruiken voor… jezelf! Ben je alleen even vergeten hoe je die tijd ook alweer het lekkerst kunt besteden? Geen nood! Wij hebben een lijstje gemaakt met negen leuke dingen om te doen thuis, helemaal voor jou alleen. Dat wordt zonder twijfel genieten!

Thuis sporten

Er kunnen zat redenen zijn waarom je buiten even niet kunt sporten. Geen tijd of geld voor de sportschool, smerig weer of de quarantainesituatie waarin we nu verkeren.

Fitness tools

Dan is het toch fijn om wel lekker in beweging te blijven. En dat kan. Het enige dat je nodig hebt voor sportieve binnenactiviteiten is een paar vierkante meter en deze handige fitness tools. Daarmee bouw je zo een sportschool in huis.

Oefeningen

Bron: Getty

Het is dan natuurlijk nog handig om te weten welke oefeningen je allemaal kunt doen. Daar hebben we uiteraard ook aan gedacht. Doe bijvoorbeeld deze vijf sportoefeningen voor de binnenkant van je dijen. En als je echt even die zakken chips wil verwerken, kun je je lol op met deze oefeningen waarmee je evenveel calorieën verbrand als met hardlopen.

Sporten in je eentje saai? Deze work-outs doe je thuis met je partner

Binnenactiviteiten om met je partner te doen thuis

Wanneer je de kids op bed hebt gelegd (en nog de puf hebt) of je ze uit logeren hebt kunnen brengen, dan is dit het perfecte moment voor wat quality time met je liefde. Ja, je kunt natuurlijk heerlijk op de bank ploffen met een lekkere film of serie, en daarvoor hebben we hieronder meer dan genoeg inspiratie voor je. Maar je kunt het ook wat origineler aanpakken met (een van) deze 24 fijne dingen om thuis samen met je partner te doen.

Avondje thuis met vriendinnen

Een van de meest populaire binnenactiviteiten is toch nog wel het bordspel. Heb je een avondje met je besties op de planning staan (of natuurlijk met je lief of familie), maar heb je even geen inspiratie voor een lekker spel? Check dan eens deze vijf tips voor een spelletjesavond.

Netflix & chill, of Disney Plus natuurlijk

En dan last, maar zeker niet least, want we weten allemaal hoe fijn het is als we eindelijk een moment ongegeneerd achter de buis kunnen hangen; inspiratie voor films en series! We sommen ze even voor je op.

Mét de kids:

En proberen je kids je al maanden over te halen om wél Frozen 2 te kijken? Lees dan even dit stukje, dan weet je waarom het ook voor jou een fijne film is: Goed nieuws! Frozen 2 staat nu op Disney+ en dit is waarom je hem ook als volwassene wil zien.

En zonder de kids:

Ga je toch liever koken? Dan staat onze site natuurlijk ook bo(o)rdevol (get it?) inspiratie, of check ons culinaire zusje Culy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen