10 spannende thriller series op Netflix om te kijken als je kids al op bed liggen

Als de kids eindelijk op bed liggen is het tijd voor us-time voor jou en je partner. Niks fijner dan lekker onderuitgezakt op de bank gaan liggen met een wijntje in de hand. Zijn jullie op zoek naar een nieuwe serie om samen te bingewatchen? Bekijk dan vooral deze tien angstaanjagende thriller series die op Netflix staan.

Thriller series op Netflix

Múch parentorial advisory needed want deze series zijn dus echt niet bedoelt voor kids. Pas als je zeker weet dat ze op één oor liggen kun je de tv aanzetten om naar deze spannende Netflix series te kijken.

1. The Bridge

Van deze spannende serie staan inmiddels al vier seizoenen online dus hier kan je wel even mee vooruit. Op de Oresundbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een lichaam gevonden. Het lijkt bevindt zich precies tussen twee landen in. De zaak wordt dus opgelost door een deels Zweeds en deels Deens team.

2. What/If

Deze serie gaat over een genadeloze wetenschapper (gespeeld door Renée Zellweger) die een deal sluit met een pasgetrouwd stel. De deal heeft voor het stel verstrekkende gevolgen en wat dat precies betekent zie je in de serie.

3. Le Chalet

Deze serie bestaat uit maar zes afleveringen dus daar ben je lekker snel doorheen en dat is ook wel eens fijn. Een vriendengroep verblijft in een chalet in de Franse Alpen. Het blijkt onmogelijk om hier weg te komen en de vriendengroep raakt verstrikt in een duister geheim.

4. You

Joe is de manager van een boekwinkel en raakt geobsedeerd door een klant die bij hem langskomt. Hij vindt haar zodanig leuk dat hij verandert in een ziekelijke stalker en steeds meer te weten komt van Guinevere. Creepy!

5. The Sinner

Het verhaal van deze serie is op z’n zachtst gezegd angstaanjagend. Een vrouw die haar leven volledig op de rit heeft steekt op onverklaarbare wijze opeens een vreemde man op het strand dood. Samen met de rechercheurs probeert ze erachter te komen wat haar hiertoe heeft gedreven.

Inmiddels staat ook seizoen twee op Netflix, waarbij er heel nieuw verhaal verteld wordt over een jongetje dat de moord op zijn ouders bekent.

6. Dirty John

Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het altijd nog net wat spannender. Debra valt voor de charmes van John die zich voordoet als een compleet ander persoon dan de duistere man die hij eigenlijk is. Loskomen van hem blijkt echter nog niet zo makkelijk.

7. Tabula Rasa

In deze Vlaamse serie krijgt een vrouw last van geheugenverlies na een auto-ongeluk. Toch blijkt ze een belangrijke spil te zijn in een vermissingszaak. Om erachter te komen waar de vermiste Thomas is zal ze moeten reconstrueren wat er gebeurd is, zij is tenslotte als laatst met Thomas geweest.

8. Case

In deze serie wordt in elke aflevering een nieuwe crime-zaak behandelt. Een belangrijk personage in de serie is Logi. Hij heeft zijn carrière eerder verpest door drank en verkeerd gedrag. Nu helpt hij mee bij het oplossen van zaken.

9. Requiem

Ook deze serie bestaat uit maar zes afleveringen en dat is ideaal om binnen één week te hebben gebingewatched. Een celliste uit Londen ontdekt dat haar moeder iets te maken heeft met de mysterieuze verdwijning van een jong meisje. Super angstaanjagend.

10. Hostages

Een chirurg staat op het punt de premier te opereren. Op dat moment wordt het gezin van de chirurg gegijzeld. Ze krijgt een keuze voorgelegd: de premier moet dood of haar gezin gaat eraan.

Pssst.. weet je zeker dat jij tegen spannende films kan? Hier lees je wat er gebeurt met je lichaam als je naar een horrorfilm kijkt.

Lees ook: Middagje Netflixen met de kids? Deze 10 films zijn leuk voor alle leeftijden

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Reageer op artikel:
10 spannende thriller series op Netflix om te kijken als je kids al op bed liggen
Sluiten