5 Sportoefeningen voor de binnenkant van je dijen

Body Chiara Izelaar 29 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Van squats voor ronde billen tot push ups voor sterke armen en sit ups voor een sixpack; we weten precies welke sportoefeningen goed voor ons zijn. Maar hoe zit ‘t eigenlijk met de binnenkant van je dijen?

De juiste sportoefeningen voor sommige spiergroepen liggen aardig voor de hand. Maar als je mij een aantal jaar geleden zou vragen hoe ik een achterwerk a la Beyonce zou moeten ontwikkelen zou ik het echt niet weten. Hoewel squats helemaal hot and happening zijn, zijn de volgende oefeningen voor de binnenkant van je dijen nog vrij onbekend.

Sumo squats

De wat!? De squat maar dan met je tenen uitgedraaid, zoals een ballerina.

via GIPHY

Lateral Lunge

Je bent waarschijnlijk al bekend met de klassieke lunge. Dit is simpelweg de zijwaartse versie hiervan! Voor een intens effect kun je deze oefening afwisselen met pulses – dezelfde beweging, maar dan kleiner en sneller -.

via GIPHY

Alternating Curtsy Lunge

Wederom de klassieke lunge, maar dan net een tikkie anders. Je neemt een stap naar achteren, maar dan SCHUIN!

via GIPHY

Wist je trouwens dat sporten je seksleven een boost geeft?

Clamshell

Ga liggen op je zij en buig je knieën. Zorg dat je benen elkaar raken en draai de bovenste knie richting het plafond. Het is belangrijk dat je voeten elkaar blijven raken! Wissel deze oefening af op je linker-en rechterzij.

via GIPHY

Inner thigh lift

Lig op je zij en strek je onderste been. Kruis je bovenste been erover heen (je knie blijft omhoog wijzen). Het is de bedoeling dat je het gestrekte been – het tegenovergestelde van hoe de hond het doet dus – op en neer beweegt. Langzame bewegingen zorgen voor meer pijn en dus meer resultaat!

via GIPHY

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer oefeningen voor de binnenkant van je dijen, maar met de bovenstaande oefeningen maak je een mooi begin. Wil je naast bepaalde spieren sterker trainen ook wat kilootjes kwijt? Combineer deze krachtoefeningen dan met de meest effectieve sporten om af te vallen!

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Womenshealth

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme