Venus vs Mars: het verschil tussen mannen en vrouwen na de seks

Relatie Chiara Izelaar 28 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Deze uitspraak stelt dat wij zodanig van mannen verschillen, dat we van twee verschillende werelden komen. Zo zouden mannen beter kunnen rijden (kuch) en vrouwen beter kunnen koken. Maar zijn deze uitspraken wel terecht?

Tussen testosteron en tampons zit nog heel grijs gebied dat het waard is om uit te zoeken. Daarom ga ik – Chiara – in deze nieuwe rubriek (Venus vs Mars) opzoek naar antwoorden. Reageren mannen en vrouwen hetzelfde in verschillende situaties? En zijn sommige uitspraken echt waar? Ik trap af met in hoeverre we verschillend reageren na De Daad.

 

Guilty?

Zucht, ‘t is echt na iedere vrijpartij raak. Jij wil nog even lekker knuffelen, maar je lover vertrekt vrijwel direct na het hoogtepunt naar dromenland. Je wil hem ‘t liefst meedogenloos wakker schudden, want knuffelen zal je. Het is niet gek dat je af en toe denkt dat nu ‘t wel welletjes vindt zodra hij aan zijn trekken is gekomen. Maar niets is minder waar. Hij kan er echt niets aan doen.

via GIPHY

 

Slaapstofjes

Op het moment dat mannen klaarkomen ontstaat er niet alleen een explosie down there, maar ook in hun brein. Okay, overdrijven is ook een vak, maar er komen dus 3 stofjes vrij in hun hersenen. Namelijk prolactine, vasopressine en melatonine. De kans is groot dat het laatste stofje je bekend voorkomt… Je kunt melatonine gewoon bij de drogist krijgen om beter te slapen. Oh ja; melatonine is een slaaphormoon! Evenals prolactine en vasopressine werkt melatonine als een sterk slaapmiddel.

Hoe intenser zijn dag, hoe minder energie hij heeft. En dus ook hoe groter de kans dat zijn lichaam niet kan vechten tegen deze stofjes. Je hoeft ook niet vreemd op te kijken als hij meteen op één oor gaat na een stevige vrijpartij. No drama, hij is écht moe! Tenzij jullie de ochtend wel heel enthousiast inwijden, heb je geen reden om boos te worden.

 

via GIPHY

 

Knuffelkonten

Hoewel mannen een gratis slaapmiddel krijgen toegediend, werkt het bij ons net iets anders. Dat wij niet meteen in slaap vallen heeft alles te maken met het feit dat wij oxytocine aanmaken tijdens de seks. Dit stofje werkt precies het tegenovergestelde dan de bovengenoemde slaapverwekkende hormonen. Oxytocine mag naar mijn idee worden omgedoopt tot het knuffelhormoon. Dit stofje zorgt er namelijk voor dat we aardig klef worden na de daad.

Onder het mom ‘een beetje water bij de wijn doen’, kun je hem voortaan lief toedekken en moet hij maar accepteren dat je ‘m overlaadt met kusjes, knuffels en zoetsappige complimentjes. Hij slaapt er als ‘t goed is toch doorheen. Ben je toch echt toe aan a second round? Stap samen onder de koude douche, nuttig een sterke kop espresso of klim bovenop je lover.

via GIPHY

 

Toe aan visuele ondersteuning? Deze 14 illustraties geven exact de verschillen tussen mannen en vrouwen weer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen