Zelf slijm maken is razend populair (en zo maak je het makkelijk zelf)

Lifestyle Lizette van Loenen 19 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Zelf slijm maken is al járen populair onder kinderen en de kans is groot dat je je eigen kind over niks anders meer hoort de laatste tijd. Fluffy, glitter, eenhoorn slijm? Het kan allemaal helemaal DIY. Het enige verschil met slijm rages van voorgaande jaren is dat veel kinderen het nu zelf maken. En daar dan weer een filmpje of video van maken.

Zelf slijm maken

Twee meisjes van een jaar of dertien verschijnen op mijn beeldscherm als ik op YouTube op zoek ga met de woorden ‘zelf slijm maken’. Ik klik een video van twee Nederlandse meisjes aan, die zichzelf Lovelygirls noemen. In de video, die al meer dan 300 duizend keer is bekeken, leggen ze haarfijn uit hoe je het zelf maakt.

De meisjes beginnen meteen als de video begint. Ze zitten met twee grote plastic bakken voor zich en gooien daar eerst zes flesjes vloeibare lijm van de Action in. Dan nog wat kleurstof, scheerschuim en lenzenvloeistof erbij. Roeren maar!

Hét perfecte recept

In mijn zoektocht naar het ultieme recept voor een soepele bonk glitterslijm kom ik er al snel achter dat dit niet bestaat. De meisjes doen er alleen kleurstof in, maar de andere honderden zogenaamde slijmvideo’s op YouTube leren me dat je vooral niet te zuinig moet zijn met de ingrediënten: glitters, gekleurde verf, knetterende balletjes, alles kan er doorheen.

Wel is het belangrijk dat je vloeibare lijm en scheerschuim als basis gebruikt. Om het geheel te laten binden, voegt de één een beetje lenzenvloeistof (met Borax) aan het goedje toe, maar weer een ander gooit er een scheut wasmiddel tegenaan voor een bindend effect. Het valt me op dat afmeten overrated is. Je merkt vanzelf wanneer de boel hard genoeg is om te kneden.

Voor volwassenen

Slijm is trouwens niet alleen onder kinderen een hype, ook volwassenen kunnen er geen genoeg van krijgen. Niet van het zelf maken of kneden ervan, maar van de filmpjes waarop andere mensen het kneden. Op @rad.slime, het account van ene Theresa, staan honderden filmpjes van slijmknedende handen.

LEES OOK: Constant spelen met onze kinderen? Dat is helemaal niet zo goed voor ze

Theresa heeft bijna 800 duizend volgers die haar filmpjes fantastisch vinden. Eén video krijgt namelijk al snel zo’n 200 duizend views en honderden reacties. Wat er leuk aan is? Geen idee, maar voor ik het weet zit ik tien minuten geobsedeerd naar bewegend slijm in alle kleuren van de regenboog te kijken. Je bent gewaarschuwd, dus.

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Move over, spinners en homemade slijm! Hier speelden wij vroeger mee op het schoolplein

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen