DIY: 7 toffe knutselideeën om opa en oma mee te verrassen

Kinderen Merel Schut 1 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Wil je opa en oma echt verrassen met een knutselwerkje van je kind(eren)? Dit zijn de leukste DIY werkjes die je met de kleine kan maken. Knutselen maar!

7 DIY ideeën om opa en oma mee te verrassen

Mocht je nog op zoek zijn naar een persoonlijk cadeau voor opa en oma, dan zijn deze originele knutselideeën perfect. Ze zullen waarschijnlijk resulteren in cadeaus die voor altijd een ereplaatsje bij opa en oma krijgen.

1. Een DIY stamboom

De leukste ode aan je familie is natuurlijk een stamboom. Nu hoef je het natuurlijk niet helemaal zelf from scratch te bedenken want Burlap and Blue heeft zeven voorbeelden die je gewoon uit kunt printen. Hierop kan je kind helemaal losgaan met potloden, stiften, stickers en glitters.

2. Een ingelijste handafdruk

Koop een klein canvasdoek, doop de kinderhandjes in verf en druk ze op het doek. De kids kunnen vervolgens de lijst verfraaien met tekeningen of glitters.

Burlap and Blue Burlap and blue

3. Een vrolijke handdoek

Je kunt hiervoor een eenvoudige, witte handdoek gebruiken. Je kunt hier bijvoorbeeld de voetafdruk van je kindje op zetten maar je kunt ze ook gewoon zelf lekker laten kliederen met stiften of verf.

4. Koekjes

Dit is natuurlijk een gouwe, ouwe die altijd goed is. Laat je kinderen helpen met het maken van deeg en bak wat lekkere koekjes. Het uitsteken van de vormpjes is ook een leuk klusje voor de kids, net als de decoratie. Eetsmakelijk!

5. Decoratie

Dit knutselwerkje vereist wel wat vastere kinderhandjes. Je kunt voor het maken van leuke decoratie aan de slag met stofjes en naald en draad. Een voorbeeld zie je bij The House That Lars Build. Je kunt de kinderen laten kleuren met textielstiften en helpen met het uitknippen van vormen. Ook kraaltjes en gekleurde lintjes kun je gebruiken voor verfraaiing.

Als je een klein lintje aan het resultaat vastmaakt, kunnen opa en oma hun DIY cadeautje in de kerstboom of vensterbank ophangen.

knutselen - knutselideeën - famme.nl
The House that Lars build The House that Lars build

6. Een DIY boekje

Dit begint natuurlijk met een verhaal, waarbij je de fantasie van je kinderen goed kunt gebruiken. Betrek ze bij het bedenken van personages, een verhaallijn en een plot. Je kunt het verhaal samen vormgeven in geschreven vorm met tekeningen van de kids, maar je kunt het ook professioneler aanpakken.

Dan komen je eigen computer-skills aan de beurt om het het boekje te creëren. Veel online webwinkels bieden de mogelijkheid om een (foto-)boek te maken.

7. Een bloempot

Koop een witte bloempot en leg wat stickers, lijm, stiften, tijdschriften of foto’s op tafel. De kinderen kunnen de pot beschilderen en beplakken, zodat het cadeau een persoonlijke touch krijgt. Doe er een vrolijk plantje in en dit cadeau gaat levenslang mee!

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Lees ook:

Herfstbladeren zijn ideaal om mee te knutselen
Leuke dingetjes om te knutselen in de zomer
10 goede alternatieven voor schermtijd om je kinderen bezig te houden

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen