Vermaak je kids met deze 11 leuke dingen om binnen te ondernemen

Kinderen Laurien Bleeker 27 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Deze binnenactiviteiten geven weer even frisse inspiratie voor het vermaken van je kids in de weekenden of na school.

In de herfst en winter zitten we meer binnen, in de vrije tijd pakken wij daarom graag even dit lijstje erbij met leuke dingen die je binnen.

Binnenactiviteiten

En af en toe even buiten in de tuin voor een frisse neus.

1. Letters maken van klei

Want ja, kleien kan ook leerzaam zijn! Laat je kids bijvoorbeeld hun eigen naam kleien met zelfdrogende klei. De dag erna kunnen ze de letters dan ook nog verven en op een plankje plakken: leuk voor aan de deur van hun kamer.

2. Investeer in een bellenblaasmachine

Bellenblazen blijft leuk, niet alleen voor kinderen. Maar de hele middag bellenblazen, daar zit je misschien ook niet op te wachten. Investeer daarom in een bellenblaasmachine en zet die in de tuin neer bij mooi weer. Gegarandeerd speelplezier voor de kids en ze krijgen nog lekker wat beweging ook. En maak ook zelf mega bellenblaas waar je kids zich uren mee vermaken!

3. Knikkerbaan van lege wc-rollen

Spaar de komende drie weken de lege wc-rollen op en maak er samen met je kinderen een knikkerbaan van. Hoe meer rollen, denk ook aan de langere keukenpapierrollen, hoe groter de baan!

Of ga voor deze next-level ‘knikkerbaan’…

4. Blind proeven

Leerzaam en lekker (meestal dan) is blind proeven. Doe je kinderen een blinddoek om en zorg dat je schaaltjes met verschillende soorten eten klaar hebt staan. Laat ze voelen, ruiken en proeven en maak er een wedstrijdje van wie als eerste raadt wat ze in handen hebben. Denk aan tomaatjes, komkommer, wortels, maar ook pindakaas, chocolaatjes, banaan en rozijntjes. Probeer verschillende texturen en smaken te mixen. Daarna ben je zelf aan de beurt!

5. Speelgoed uitzoeken

Een van de meer nuttige binnenactiviteiten. En vooral de iets oudere kindjes kunnen dit heel goed doen samen met jou. Pak al het speelgoed erbij, inclusief knuffels, en zoek alles uit wat wel en niet meer gebruikt wordt. Al het speelgoed wat nog mooi is, kan aan een goed doel gegeven worden of bijvoorbeeld aan het kinderdagverblijf (als dat weer open is).

6. Autoweg maken op de vloer

Heb je nog wat washi tape of schilderstape liggen? Plak het op vloer! Maak een extra lange autobaan voor je kinderen op de vloer. Hoe leuk is het dat ze een eigen weg voor al hun speelgoedauto’s hebben? Daar zijn ze wel even zoet mee.

7. Maak een kruidentuintje

Vul een grote bak of emmer met aarde en laat je kinderen zaadjes planten en verzorgen. De komende drie weken zullen ze uitkomen en misschien kunnen ze er zelfs al van eten. Dit kan natuurlijk ook met zaden uit een mandarijn, appel of meloen.

8. Ouderwetse stoelendans

Is het hele gezin bij elkaar? Zet de muziek aan, schuif een paar stoelen naar het midden van de kamer en doe een paar keer de stoelendans achter elkaar. Wat een lol zullen jullie hebben en iedereen krijgt lekker wat beweging.

9. Samen schoonmaken

Kinderen, water en sop is altijd een goede combi toch? Laat je kindjes daarom helpen de badkamer schoon te maken. Lekker in hun blootje met een emmertje sop in de weer, waar jij bij bent natuurlijk. Of het echt schoon wordt, dat kunnen we niet beloven, maar leuk is het wel.

Lees ook: Stofzuigen of opruimen? Inzetten die kinderen! En dat kan al vanaf twee jaar

10. Een kijkdoos knutselen

Vis ergens een lege schoenendoos vandaan en ga in de weer met schaar, karton, lijm, stickers, glitters en alles wat je nog meer kan vinden voor een toffe kijkdoos.

11. Huisje voor de vogels

Het wordt elke dag wat mooier weer, tijd dus om lekker te genieten van de natuur. Verzamel stokjes, bijvoorbeeld van waterijsjes, en maak er een mooi vogelhuisje van. Ook vogelvoer kan je gemakkelijk zelf maken, bijvoorbeeld met pinda’s of een appel. En kijken maar voor het raam of er vogeltjes op af komen!

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme