DIY: zo maak je zelf mega bellenblaas waar je kids zich uren mee vermaken

Kinderen Gina Koninkx 13 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Je zou haast geloven dat de lente al begonnen is nu de zon zich langzaam maar zeker eindelijk weer wat laat zien. Je kids kunnen in ieder geval lekker naar buiten dus van druilerige middagen voor de TV is even geen sprake. Tijd dus om leuke ideeën voor buiten te bedenken. Deze mega bellenblaas is bij ons in ieder geval favoriet want je kids zijn hier uren zoet mee.

Bellenblaas maken is makkelijker dan je denkt en dankzij dit trucje worden de bubbels groter dan groot.

DIY bellenblaas

Je hebt binnen vijf minuten een bak met perfecte bellenblaas sop op tafel staan als je de juiste verhoudingen van de producten gebruikt. Vul een teiltje met lauw water en voeg daar 1/8 deel afwasmiddel aan toe. Voeg daar ook nog vier eetlepels glycerine aan toe (kun je kopen bij Kruidvat en Etos) en je sop is klaar.

Zoek twee gelijke takjes of gebruik twee stokken als handvatten. Bind daar een stuk touw aan vast zoals op deze foto te zien is.

Een bericht gedeeld door Feestelijktintje (@feestelijktintje) op 6 Sep 2016 om 1:01 (PDT)

Als het goed is heb je dus een korter stuk touw en een langer stuk touw. Je kunt het langste deel nog verzwaren door er een ijzeren ringetje of moer aan te hangen (niet per se nodig). Klaar is Kees, je kids kunnen aan de slag.

Begint het toch weer te regenen? Dan wordt je vast wel vrolijk van deze DIY squishy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen