Met deze tips onderhoud je een vriendschap op lange afstand

Lifestyle Inga Stoit 13 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Vroeger waren jullie net Jut & Jul, onafscheidelijk. Jullie spendeerden veel tijd samen en deelden vrijwel alles. Toen kwamen er vriendjes (later verloofden) en inmiddels zijn er kids in jullie leven gekomen. Het werd drukker en daardoor werd de vriendschap wat minder hecht, het feit dat jullie tegenwoordig verder uit elkaar wonen helpt ook niet.

Dus vandaar: met deze tips onderhoud je een vriendschap op lange afstand. Deze komen goed te pas en hierdoor houd je jullie vriendschap evengoed in stand:

Trap niet in de val van sociale media

Je ziet je vriendin weliswaar op Facebook en op Instagram voorbij komen, maar dit is niet hetzelfde als in real life. Omdat je wel meekrijgt wat zij doet en wat zij beleeft kun je het idee hebben dat jullie recent nog contact hebben gehad – terwijl jullie elkaar eigenlijk in geen tijden gesproken hebben. Pak daarom wat vaker de telefoon op. Bel haar, je zult zien dat er meer gaande is dan dat je op de plaatjes ziet en daarnaast is bellen natuurlijk vele malen gezelliger.

Afspreken op nieuwe plekken

Je zult tegenwoordig wat meer moeite moeten ondernemen om elkaar te zien. Jullie wonen immers niet meer bij elkaar om de hoek, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het bezoeken van een nieuwe plek is voor beiden leuk. En daarnaast kan het jullie allebei wat reistijd schelen. Daarnaast kunnen jullie ook een weekendje weg of iets dergelijks boeken. Dit zouden jullie misschien niet zo snel doen als je nog bij elkaar om de hoek zou wonen, maar de afstand tussen beiden biedt hier eigenlijk het ideale excuus voor!

Plan verstandig

Waarschijnlijk heb je geen zeeën van tijd, maar wat je wel kunt doen is ‘slim plannen’. Dit werkt als volgt: als je aanstaande maandag in Utrecht moet zijn in verband met een zakelijke meeting, als de meeting voorbij is heb je mooi nog wat uurtjes over om haar op te zoeken in Amersfoort. Je bent nu vele malen sneller bij haar dan vanaf jouw huisadres. Combineer dit en je zult zien dat er meer mogelijk is in weinig tijd. Hier worden jullie allebei blij van.

LEES OOK: Je vriendin in de stress? Dit zijn 10 manieren hoe je kunt helpen.

Whatsappen minderen

WhatsApp is leuk, maar niet als dit jullie enige vorm van communicatie is. Je spreekt elkaar misschien dan wel iedere dag, maar in feite blijven de gesprekken kort, oppervlakkig en afstandelijk. Gebruik WhatsApp om afspraken te maken die gaan over datums waarop je elkaar kunt zien. Gebruik het niet in plaats van die afspraken zelf. Elkaar echt zien is vele malen fijner en hier hebben jullie allebei veel meer aan.

Moeite doen

Herinner jezelf aan jullie vriendschap. Je hebt het druk met je werk, vriend, kind en verdere leven, maar zij is en blijft je beste vriendin. Elkaar zien is soms lastig maar het is zeker de moeite waard. Herinner jezelf eraan wanneer je je niet meer voor het laatst kan heugen wanneer je haar hebt gezien. Zij is een belangrijk onderdeel van jouw leven dus zorg niet dat je hier met de pet naar gooit. Goede vrienden zijn namelijk net als familie onbetaalbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen