Wat als je verliefd bent op een collega?

Persoonlijk Chiara Izelaar 14 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Als je collega richting de keuken loopt hunker je spontaan naar een kop koffie. Je kijkt iedere keer op als je zijn stem door het kantoor hoort galmen. En hoewel je écht niet zou drinken vanavond neem je dat biertje dat hij je aanreikt op de vrijmibo toch aan. Ai, je bent verliefd op je collega.

Tja, vlinders in je buik hebben kan héél fijn zijn. Maar wat nu als iemand op de werkvloer deze veroorzaakt? Schaamteloos flirten is een tikkie onprofessioneel. En hoe houd je zakelijk en privé in hemelsnaam gescheiden?

First things first

Heb je een partner en ben je verliefd op je collega? Dat is een enorm lastige situatie, maar het kan je zomaar overkomen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiermee te dealen. Ook wanneer jouw collega een relatie heeft is ’t verstandig om over je vlinders heen te groeien. Je wil je toch niet mengen in andermans relaties? Al is hij op dit moment ongelukkig met zijn partner, het is niet jouw taak om hem wel gelukkig te maken. Laat het los! Zijn jullie happy single? Dan is het een ander verhaal natuurlijk.

How deep is your love?

Singles hoeven niet per se op zoek te zijn naar iets serieus. Misschien is ‘t slim om eventjes goed op te letten in hoeverre jouw collega interesse in je toont. Het kan zo zijn dat jullie slechts flirten op de werkvloer, maar misschien hebben jullie ook één op één momentjes buiten kantoor. Wellicht hebben jullie diepgaande gesprekken of zijn jullie zelfs aan het daten! Neem jullie gevoelens eens onder de loep. Zou jullie geflirt, gechat of gedate naar meer kunnen leiden?

Als één van jullie knikkende knieën heeft en de ander tintelingen tussen de benen, is het misschien niet slim om jullie spanning naar een hoger niveau te tillen. Vraag jezelf dan af of friends with benefits voldoende is voor jou. Wagen jullie een gokje, realiseer je dan dat jullie elkaar dagelijks tegenkomen op de werkvloer. Gaat het mis, dan zullen jullie iedere dag geconfronteerd en herinnerd worden aan jullie gevoelens. Als je niet zeker bent van zijn intenties is communicatie uiteraard hét sleutelwoord!

Op de werkvloer

Je hebt urenlang weg zitten zwijmelen achter je scherm, en nu heb je die charmante man eindelijk voor jou alleen. Natuurlijk wil je dit ’t liefst in je vrouwelijke collega’s neuzen wrijven, maar je wil geen reallifesoap op de werkvloer veroorzaken. Houd jullie affaire in eerste instantie geheim. Heeft ’t beestje een naam? Beslis dan samen over wat het juiste moment is om dit met jullie collega’s te delen. Als de cultuur binnen jullie organisatie informeel is ligt dit een stuk makkelijker. Zo niet? Breng dan eerst jullie manager/baas op de hoogte. Hij/zij weet ten slotte of dit een impact zal hebben op jullie team.

Het is logisch dat jullie niet van elkaar af kunnen blijven, ’t liefst urenlang appen en elkaar stiekem ontmoeten in de bezemkast. Focus je op je werk, voor je resultaten eronder lijden. Op deze manier houden jullie de spanning erin en voorkomen jullie dat anderen kunnen meegenieten van jullie kleffe gedoe en misschien wel akkefietjes. Daarover gesproken… Besef je héél goed dat jouw nieuwe vlam de collega is van jouw werkvriendinnen. Misschien zitten zij er helemaal niet op te wachten om specifieke details over hem te weten. En vice versa; misschien vindt jouw lover het niet tof dat jij hen verteld wat jullie allemaal uitspoken tussen vier muren.

Quality time

Samen aan het werk zijn is niet samenzijn. Je moet de lunches en werkborrels met andere collega’s ook niet ineens gaan missen om quality time door te brengen. Als jullie ergens anders zouden werken zouden jullie elkaar toch ook pas na werktijd of in het weekend zien? Houd werk en privé gescheiden en schuif je andere collega’s zeer zeker niet aan de kant! Plan juist romantische afspraakjes buiten kantooruren om, om samen ergens naar te verlangen. Elkaar af en toe een stiekeme blik of kus geven is alleen maar leuk, toch?!

Jullie hopen natuurlijk dat jullie liefdessprookje een gelukkig einde zal hebben. Mochten jullie toch kibbelen of zelfs uit elkaar gaan is het slim om hier goede afspraken over te maken. Buiten werktijd om welteverstaan! Het is niet de bedoeling dat jullie collega’s hier iets van meekrijgen of dat jullie werk hieronder lijdt. Een professionele houding is a must! Daarom is het belangrijk dat jullie hier thuis over praten en op één lijn komen te staan om vervelende situaties op de werkvloer te vermijden.

 

In 36 vragen verliefd worden op elkaar; voor het eerst of opnieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen