Verliefd op een ander? Zo deal je met je gevoelens

Algemeen Chiara Izelaar 16 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Naast je geliefde is je partner ook je allerbeste maatje. Jullie hebben samen veel opgebouwd en je kunt je dan ook geen leven zonder hem voorstellen. Hem pijn doen is het laatste wat je wil. Daarom kun je het ook echt niet geloven als je gevoelens ontwikkelt voor een ander. Wat nu?

Cupido heeft al raak geschoten, en aan je gevoelens kun je weinig veranderen. Wat je met je gevoelens doet heb je echter wel in de hand. Wil jij je relatie niet op het spel zetten? Zo worden je gevoelens vanzelf steeds minder!

Dit is wat verliefd zijn op een ander over je relatie zegt

 

Liefde of lust

Lust wordt vaak verward met verliefdheid. Wanneer je iemand aantrekkelijk vindt, kunnen je hormonen zodanig opspelen dat je alle signalen vertoont die ook horen bij verliefd zijn. Je voelt je aangetrokken tot de persoon in kwestie, de spanning giert door je lichaam en wanneer je je ogen op hem richt wordt je week in je benen. Wanneer je echt voor iemand wil zorgen en fantaseert over een toekomst samen, dan pas moeten er echt alarmbellen gaan rinkelen.

Geef het tijd

Weet je nog dat je verliefd was op die hunk uit je klas? Je dacht dat die vlinders nooit zouden vervagen. Een jaar later vroeg je je toch echt af wat je ooit in ‘m zag. Verliefdheid is vaak maar van korte duur. Hoe sterk jouw gevoelens nu ook zijn, jouw vlinders zullen langzaam, maar zeker verdwijnen. Het beste medicijn tegen jouw kriebels is tijd. Je moet als het ware uitzieken om over je gevoelens heen te komen.

Afkicken

In de tussentijd is het natuurlijk niet de bedoeling dat je jouw gevoelens voor die ander voedt. Misschien is het onvermijdelijk om tijd met hem door te brengen, omdat je bijvoorbeeld met hem werkt. Maar probeer zo min mogelijk – extra – aandacht aan hem te besteden. Alles wat je aandacht geeft groeit. Wis – indien mogelijk – zijn contactgegevens, verwijder ‘m van al je sociale media en verban hem zoveel mogelijk uit je leven.

Houd het voor jezelf

Toegegeven; eerlijkheid duurt het langst, maar je wil geen argwaan bij je partner opwekken. Je eet – nog – niet buiten de deur, je bent niet ontrouw. Als je je gevoelens toch wil delen met je partner, is de kans groot dat hij het in zijn hoofd groter maakt dan het daadwerkelijk is. Zijn ego zal alles behalve gestreeld worden, en hij zal zichzelf hiervan de schuld geven. Hoe zou jij het vinden als hij jou zou vertellen dat hij verliefd was op een ander? Denk hier goed over na voor je je gevoelens deelt.

De oorzaak

Hoe heeft het eigenlijk kunnen gebeuren? Ervaar je leegte in je relatie, mis je spanning of vind je het simpelweg fijn om weer eens aandacht van een ander te krijgen. De kans is groot dat jouw ‘nieuwe vlam’ een bepaalde leegte opvult is vrij groot. Misschien heeft hij wel eigenschappen die je partner niet heeft. Maar het gras is niet groener aan de overkant!

Focus

Je denkt en droomt nu over die ander, maar probeer je focus ‘s te verleggen. Waarom werd je verliefd op je partner? Welke gevoelens had je tijdens jullie eerste date? Op welke momenten val je nu weer als een blok voor hem? Welke stappen kunnen jullie ondernemen om spanning in jullie relatie te blazen. Focus je op je huidige relatie, want ‘houden van’ is toch veel meer waard dan verliefd zijn!

Heb jij weleens gevoelens gehad voor een ander? Deel jouw tips en ervaringen via het Mamaforum. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen