Redactie
Redactie Relatie 23 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Gebroken hart? 5x spannende series en films op Netflix waarin overspel centraal staat

Wanneer je erachter komt dat je partner je heeft belazerd voel je je ontzettend kwetsbaar. Je had nooit verwacht dat uitgerekend de persoon met wie je je leven deelt je zoveel pijn kon aanrichten. Verdriet, angst, woede en onzekerheid nemen de overhand. Wat moet je nu? Misschien wil je jouw partner nooit meer zien, misschien wil je jullie liefde nog een kans geven. Wellicht kunnen deze films op Netflix wat troost bieden.

Netflix

Hoe dan ook is het belangrijk – voor het verwerkingsproces – om de ander te begrijpen. Naast communicatie kun je ook bepaalde ervaringsverhalen van anderen lezen of films/series kijken waarin overspel centraal staat. Regisseurs en acteurs weten emoties vaak goed door te vertalen naar het witte doek. En dat wordt zeer zeker bewezen in de volgende series en films die je gewoon kunt bekijken op Netflix.

The Affair

Noah Solloway is een docent die met veel moeite het vervolg op zijn debuutboek probeert te schrijven. Wanneer hij met zijn vrouw en vier kinderen onderweg is naar zijn schoonouders, om hier de vakantie door te brengen, ontmoet hij de jonge, knappe serveerster Alison Bailey. Vanaf het eerste moment voelen de twee een sterke connectie. Terwijl Noah zich probeert te focussen op zijn boek kampt Alison met het verwerken van het overlijden van haar zoontje. In iedere aflevering zie je zowel het perspectief van Noah als Alison, waardoor je een goed beeld krijgt van beide kanten van het spannende, rauwe verhaal.

Overspel

Iris Hoegaarde is fotografe en de eerste aflevering begint op haar eerste, grote expositie. Hier loopt ze een advocaat tegen het lijf. Hij maakt meteen iets in haar los. Hoewel ze getrouwd is en een zoontje heeft duurt het niet lang voor de twee een affaire met elkaar beginnen. De spanning loopt hoog op, en niet alleen door de stiekeme ontmoetingen die zij met elkaar delen. Met Sylvia Hoeks en Fedja van Huêt spelen de sterren van de hemel. Het is niet voor niets dat de serie eerder een Gouden Kalf heeft gewonnen. Nu staat de serie ook op Netflix; bingewatchen geblazen!

The Affair

The Affair is een Amerikaanse dramaserie uit 2014. Het verhaal draait om Noah Solloway, een leerkracht en schrijver, die moeite heeft om het vervolg van zijn debuutroman af te schrijven. Wanneer hij samen met zijn vrouw en vier kinderen onderweg is naar zijn schoonouders om de zomer daar te spenderen ontmoet hij Alison Bailey. Zij is serveerster in hét eettentje van het stranddorpje Montauk. De twee zijn vanaf het eerste moment met elkaar verbonden. Terwijl Noah kampt met zijn boek probeert Alison het overlijden van haar zoontje te verwerken. De serie is zo bijzonder, omdat zowel the point of view van Noah als Alison wordt uitgebeeld. Daarnaast zijn de beelden rauw, eerlijk en soms zelfs herkenbaar. Een echte aanrader dus!

 

 

 

Doctor Foster

De succesvolle huisarts Gemma Foster vermoedt dat haar man vreemdgaat. Niet veel later worden haar vermoedens bevestigd, maar ze vindt het moeilijk om haar man los te laten. Ze zijn inmiddels al jarenlang samen en zijn trotse ouders van een 11-jarige zoon. Maar wanneer ze achter meer details van het overspel komt knapt er iets in haar. Gemma wil wraak op alle leugens die haar partner ooit heeft verteld. Ze houdt het feit dat haar man is vreemdgegaan nog eventjes stil voor haar sociale omgeving. Maar dit is puur omdat Gemma op deze manier de kans heeft om haar plannetjes in alle rust te smeden. Al met al laat deze meeslepende je iedere seconde op het puntje van je stoel zitten.

The other woman

Natalie Portman speelt in deze film de rol van Emilia, een jonge vrouw die als een blok valt voor haar baas. Het enige probleem is dat hij een ring om zijn vinger draagt. Wanneer Emilia zwanger raakt van hem, besluit hij zijn vrouw te verlaten. Hun geluk is echter van korte duur; hun kindje wordt dood geboren. Het stel is gebroken van verdriet, maar probeert kosten wat het kost de draad op te pikken. Het valt niet mee, gezien de jaloerse ex hier een stokje voor probeert te steken.

Last night

Het jonge, knappe en succesvolle stel dat we in de film Last night volgen heeft alles op een rijtje. Tenminste… Het enige wat aan hun geluk ontbreekt is vertrouwen. Wanneer Michael met zijn aantrekkelijke collega op zakenreis gaat komt het groene monster in Joanna’s leven opdagen. En terecht; Micheal en Laura zien elkaar wel zitten. Maar Joanna is zelf ook niet bepaald innocent. Ze gaat in op een uitnodiging van een oude minnaar om ‘bij te kletsen’. In één nacht wordt de huwelijkse trouw van het koppel flink op de proef gesteld.

7x dingen die mannen het meest kunnen waarderen in een relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme