Heb je weer eens niet geslapen? 5 tips om je dag tóch te overleven

Mind Gina Koninkx 14 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Soms heb je van die nachten dat je wel twaalf keer uit bed kunt komen voor je kids. Of nou ja soms.. dat gebeurt vaker dan je zou willen. Toch moet je de dag erna weer fris en fruitig op werk verschijnen of voor de kinderen zorgen. Hoe je dat doet als je niet geslapen hebt? Dat lees je hier.

Niet geslapen

Het ouderschap is ontzettend zwaar, niemand die dat zal ontkennen. Maar als je ook nog eens je nachtrust moet inleveren, wordt het er niet beter op. Gelukkig hebben we een aantal tips voor je als je niet geslapen hebt afgelopen nacht om je tóch kwiek te voelen.

1. Vraag om hulp

Voel je absoluut niet bezwaard om om hulp te vragen als het echt even niet lukt. Het is onwijs pittig om voor kids te zorgen en als je een nacht niet hebt geslapen, kan het echt aanvoelen alsof je altijd maar alle ballen hoog moet zien te houden.

Vraag je (schoon)ouders, oppas of een vriendin om langs te komen. Aan zo’n extra paar handen heb je enorm veel op dagen dat je echt heel erg moe bent. Wie weet heb je zelfs nog even tijd om een dutje te doen en wat slaap in te halen.

2. Koffie, koffie en nog meer koffie

Ja hoor, koffie is op dit soort dagen echt je beste vriend. Misschien niet de allerliefste manier voor je lijf om je vol te gooien met cafeïne maar soms kán je even niet anders. Niks om je voor te schamen, laat de koffie maar lekker uit het apparaat stromen.

3. Ga naar buiten

De frisse lucht zal je goed doen als je moe bent. Niet alleen is buiten zijn ontzettend goed voor je mind, door de frisse lucht word je ook meteen weer een stuk wakkerder.

4. Slaap tegelijk met je kids

Als je kinderen nog een middagdutje doen overdag is dat hét moment om zelf ook nog even onder de wol te kruipen. Maak daar dan ook vooral gebruik van nu het nog kan.

5. Goed voor jezelf zorgen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar goed voor jezelf zorgen is sowieso een pre. Het zorgt er ten eerste voor dat je de moeheid wat beter kunt opvangen maar het is ook goed voor je mind. Eet gezond, drink voldoende (water), doe wat yoga-oefeningen als je daar zin in hebt en lach vooral veel. Een blije mama is een blij kind!

Heb je last van langdurige slaapproblemen? Lees dan dit artikel: Slaapproblemen? Met deze 9 tips slaap je sneller en dieper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme