10x dingen waaraan je een nieuwetijdskind kunt herkennen

Kinderen Lisa van den Akker 29 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Heb je wel eens gehoord van nieuwetijdskinderen? Dit is een term voor kinderen die heel gevoelig, intuïtief en open zijn en die een sterke innerlijke wijsheid hebben. Herken je dit in jouw kind en vraag je jezelf af of je misschien thuis een nieuwetijdskind hebt? Wij zetten tien dingen op een rij waaraan je een nieuwetijdskind kunt herkennen.

Misschien heb jij het gevoel dat je kind erg gevoelig is voor alles om zich heen. Stemmingen van anderen, de sfeer die ergens hangt, of de energie om zich heen. Dan kan het zijn dat jouw kind een nieuwetijdskind is.

Een nieuwetijdskind herkennen

Natuurlijk is niet ieder kind, en dus niet ieder nieuwetijdskind, hetzelfde. Toch hebben nieuwetijdskinderen een aantal kenmerken en gedragsuitingen gemeen. Aan deze tien dingen kun jij een nieuwetijdskind herkennen.

1. Veel huilen als baby

Zelfs in de allereerste periode van hun leven kun je een nieuwetijdskind al herkennen. Bijvoorbeeld aan het feit dat ze veel huilen. Een baby die erg gevoelig is voor prikkels en daardoor veel huilt kan best eens een nieuwetijdskind blijken te zijn.

2. Wijze uitspraken

Zegt jouw kind vaak diepzinnige of wijze dingen, die eigenlijk niet bij zijn leeftijd passen? Ook dat is een teken dat je kind misschien een nieuwetijdskind is. Nieuwetijdskinderen komen dan ook vaak heel volwassen en ouder over.

3. Intuïtie

Nieuwetijdskinderen hebben een hele sterke intuïtie. Ze reageren meer vanuit hun gevoel dan vanuit hun ratio. Het kan daardoor ook zo zijn dat ze moeite hebben met gestructureerde activiteiten of omgevingen die geen ruimte laten voor een intuïtieve reactie.

4. Gevoelig voor stemmingen van anderen

Ze voelen vaak feilloos aan hoe een ander zich voelt. Ze nemen makkelijk waar wat er zich binnenin iemand afspeelt en laten zich niet misleiden door het uiterlijk vertoon.

5. Vredestichters

Nieuwetijdskinderen zijn vredestichters, ze willen graag harmonie en vrede om zich heen. Ze zullen er dan ook alles aan doen om de bemiddelen tussen mensen en te helpen om conflicten bij te leggen.

6. Respect voor de natuur

Deze kinderen voelen zich erg verbonden met de natuur en hebben dan ook een diep respect en veel liefde voor de natuur om hen heen. Ze hebben veel interesse in de aarde en alles wat leeft en ze zijn heel graag buiten in de natuur bezig.

7. Voedingsintoleranties en allergieën

Die grote gevoeligheid kan zich ook uiten in voedselintolerantie of allergie, ze kunnen nogal eens heftig op bepaalde voedingsmiddelen reageren.

8. Rebels

Als er geen ruimte is voor hun intuïtieve karakter kan het zijn dat een nieuwetijdskind zich rebels of opstandig gaat opstellen. Dit komt door hun onvermogen om zich aan te passen en hun drang om te willen handelen vanuit hun intuïtie.

9. Idealistisch

Een nieuwetijdskind kun je ook herkennen aan zijn idealistische karakter. Gelijkheid en broederschap zijn heel erg belangrijk voor ze en ze hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze hechten heel erg aan de waarheid en kunnen dan ook erg fel reageren op leugens of valsspelen.

10. Paranormaal

Sommige nieuwetijdskinderen hebben paranormale ervaringen maar dat is niet bij alle nieuwetijdskinderen het geval.

Nieuwetijdskinderen. Wat maakt ze zo bijzonder?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme