Single Sas #34: ‘Poedelnaakt kwam de man binnen’

Columns Saskia 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

“Anne zit tegenwoordig in een creatieve fase. Laatst kwam ik bijvoorbeeld bij haar thuis en lag de hele tafel vol met takjes en dennenappels. Was ze een kersttafel aan het maken. Heel leuk dat ze haar creatieve ziel kwijt kan, maar ik hoef er niet in meegezogen te worden.

Toch dacht Anne daar anders over. Ze nodigde me uit voor een gezellig avondje. Ik ging ervan uit dat we met een fles wijn op de bank zouden gaan hangen om de laatste roddels te bespreken, maar madame had iets anders bedacht.

Single Sas

Ze stuurde me het adres, en zei dat ik geen chique outfit aan hoefde. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen, dus kwam ik aankakken in m’n spijkerbroek en wollen trui. Ik had het adres van te voren niet gegoogeld, en ging er stiekem vanuit dat het een simpel restaurantje of koffietentje zou zijn. Waar zou ze me anders op dinsdagavond voor uitnodigen?

Eenmaal binnen begon ik te twijfelen. Dit zag er wel heel industrieel uit. Het leek wel een kleine fabriekshal. Door het hoge plafond, stalen balken en betonnen vloer kreeg ik niet de indruk dat dit een restaurant was. Net toen ik Anne wilde bellen, zag ik haar aan komen lopen. ‘Wat heb jij nu aan?!’, was het eerste wat ik vroeg toen ik haar in een groot vies hemd en schort zag.

Achter mijn schildersezel

‘Kom nu maar mee!’ En ze trok me mee de hoek om. Zo’n twintig schildersezels stonden klaar. Op iedere ezel stond een groot wit doek met daarnaast penselen en tubes verf. Met open mond keek ik Anne aan. ‘Nee, nee, nee, dit gaan we niet doen’, maar net toen ik weg wilde lopen liep de zaal vol met kunstenaars.

‘Jij bent vast nieuw hier’, zei een vrouw met een een zwarte bril en strakke knot. Ze was overduidelijk de lerares en aan haar strenge blik te zien hoefde ik het niet te wagen om weg te lopen. Er zat niets anders op dan plaats te nemen achter mijn schildersezel. ‘Ik kan hier helemaal niets van’, zei ik nog tegen Anne, maar zij hield alleen maar haar vinger tegen haar mond als teken dat ik stil moest zijn.

Poedelnaakte man

Nog geen seconde later komt een poedelnaakte man de kamer binnen wandelen. Wilde haren, ondeugende oogjes, sigaret in zijn hand. Hij nam plaats op de stoel in het midden van de zaal en keek glimlachend rond. Ik wist van verbazing niet waar ik moest kijken. Anne zette zelfs haar bril op en staarde dromerig naar zijn lichaam.

Nu snap ik opeens wel waarom ze zo gek is op schilderen. ‘Ik heb een nieuwe hobby gevonden’, fluisterde ik en pakte enthousiast mijn penseel erbij.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder. Alle afleveringen van Saskia lees je hier.

Single Sas #33: ‘Voorlopig geen orale avontuurtjes’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen