Single Sas #33: ‘Voorlopig geen orale avontuurtjes’

Columns Saskia 21 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

“Een tandarts als beste vriendin klinkt natuurlijk heel praktisch. En jawel, ik moet toegeven dat het me vaak voordelen heeft opgeleverd. Zo krijg ik het altijd wel voor elkaar om last minute een afspraak te krijgen. Het bleken van mijn tanden doet ze gratis en voor niets en Loua krijgt extra snoepjes als ze meegaat voor controle. 

Toch zijn er momenten dat het in mijn nadeel werkt. Zo had ik van de week een afspraak bij haar. Ik had al drie keer afgezegd, dus wist dat ik dit keer echt moest komen opdagen. 

Spiegeltje erbij en de inspectie kon beginnen

We hadden iets eerder afgesproken, zodat we nog even samen een hapje konden eten in haar lunchpauze. Tijdens die lunch wilde ze (zoals gewoonlijk) alles van me weten. Begrijp me niet verkeerd, ze is een schatje, maar er is een reden dat ze tandheelkunde zo gemakkelijk wist af te ronden. Ze is namelijk mega nieuwsgierig en bijt zich dan ook helemaal in een onderwerp vast. 

Dit keer was haar case study geen verstandskies of overbodig tandvlees. Dit keer kreeg ik al haar aandacht. ‘Hoe is het vrijgezellenleven dan Sas?’ ‘Ben je nog niet aan het daten?’ ‘Ik heb nog wel een leuke neef die net vrijgezel is.’ Met een stoïcijns gezicht meldde ik dat er geen mannen in mijn leven waren (ik voelde me niet genoodzaakt om mijn logeerpartijtje bij Tom te melden).

Ik was blij toen mijn gemberthee op was. ‘Zo goed dat je nog steeds geen koffie drinkt’, waren de afsluitende woorden van de lunch. Dat ik stiekem een paar koppen koffie per dag weg tik laat ik voor de lieve vrede maar even achterwege. 

Na de lunch liepen we naar haar praktijk. Het moment was daar en ik nam plaats op haar stoel. Het licht ging aan, haar bril ging op, mijn mond ging open. Spiegeltje erbij en de inspectie kon beginnen. Kiezen, hoektanden, voortanden, de hele shebang passeerde de revue. En toen mijn tong. Haar strenge blik op mijn tong. ‘Sas? Weet je zeker dat je geen man in je leven hebt?’, vroeg ze met een dikke knipoog. 

Mijn hoofd vuurrood. Schijnbaar kon ze aan mijn tong zien dat ik het heel gezellig heb gehad. Zonder commentaar heb ik mijn tanden netjes gepoetst en heb de praktijk met gierende banden verlaten. Voortaan geen orale avontuurtjes meer voor ik haar bezoek.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme