Saskia
Saskia Algemeen 14 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Single Sas #32: ‘Een date om nooit meer te vergeten’

“Een paar weken geleden leerde ik Tom kennen. Voor de trouwe lezers: dat is de man die zijn shirt uitleende omdat ik in een met chocolade besmeurde broek de bioscoop uit liep. Tot mijn grote verbazing durfde Tom een tweede date aan. ‘Of bel je stiekem gewoon omdat je je overhemd terug wil?’ had ik achterdochtig gevraagd, maar meneer wist het zeker. Hij had kaartjes voor een klassiek concert en zag een date met mij wel zitten.

Nu kan ik klassieke muziek best waarderen, maar als thuis aan het stofzuigen ben of bezweet op m’n bakfiets door Amsterdam race  zet ik toch liever wat levendigere muziek op. Wellicht is de meest klassieke muziek bij ons thuis de piano melodietjes die ik voor de kinderen op zet voor het slapen gaan, dus dan weet je hoe erg het gesteld is. 

Dresscode voor een klassiek concert

Eigenlijk moet ik bekennen dat ik de stukken van Mozart of Chopin helemaal niet kan herkennen en de avond voor de date heb ik daadwerkelijk ‘dresscode voor een klassiek concert’ gegoogled. Voor de verandering verliep alles overigens heel soepeltjes. Mijn oppas was op tijd, en ik zag er tot mijn grote verbazing best oké uit. Wat droogshampoo en een eyeliner al niet kan doen. Ook Tom was op tijd, en ook hij zag er goed uit in z’n pantalon. 

Eenmaal bij de locatie werden we ontvangen met een glaasje champagne en hingen we onze jassen op. Tom zag al snel mensen die hij kende, en na een super awkward gesprek (over chique termen die ik niet eens kon uitspreken maar wel knikte en lachte alsof ik wist waar het over ging) konden we plaatsnemen in de zaal. Naast het feit dat ik een maagd ben op het gebied van klassieke muziek, ben ik ook nog eens halfblind. We namen plaats op het balkon. Heel leuk allemaal, maar vanaf die stoelen zag ik natuurlijk geen steek. Toch knikte ik maar beleefd en klapte wanneer er geklapt moest worden. 

Ik moet toegeven: de muziek was heel rustgevend. Zó rustgevend dat ik heel eventjes mijn ogen dicht deed. Gewoon, om de muziek iets beter tot me door te laten dringen. Dat was niet zo’n slim idee. De pianist ging er namelijk helemaal voor. Onverwacht sloeg hij keihard op de hoge tonen en de muziek galmde door de zaal. Ik schrok niet alleen wakker, maar gilde het uit van de schrik. Het hele balkon keek geïrriteerd om en ik hoorde zelfs een vrouw zeggen dat er tegenwoordig steeds meer gepeupel werd binnen gelaten. Ik kon het natuurlijk niet laten om deze dame -namens alle moeders met huilende kleuters, slapeloze nachten en fulltime banen- eventjes aan te spreken. Ik zal niet herhalen wat ik haar heb toegefluisterd, maar het was wederom een date om nooit te vergeten.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #28: ‘Nu zit ik poedelnaakt op een houten bankje’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme