Single Sas #30: ‘Heb je van schrik in je broek gepoept?’

Columns Saskia 31 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

“Jawel, het was zover. Deze single meid had een date. Nu klinkt het iets romantischer dan het in werkelijkheid was, maar dat mag de pret niet drukken. 

Voor iedereen geïnteresseerd in het korte verhaal; mijn date eindigde halfnaakt in het centrum van Amsterdam. Voor de lezers die het hele verhaal aankunnen, stay with me. 

Chocolade croissants bij de bakker

Het begon namelijk heel onschuldig. Op een vredige zondagochtend ontmoet een knappe man een leuke vrouw bij de bakker. Vrouw koopt chocolade croissants. Man rekent twee stokbroden af. Buiten maken ze een praatje, ze wisselen telefoon nummers uit, appen wat heen en weer en spreken vervolgens af om naar de bioscoop te gaan. 

So far, so good. 

Hij kocht de kaartjes, ik de snacks. Je weet wel hoe dat gaat. Met onze handen vol met Maltesers, popcorn en frisdrank zochten we onze stoelen op. 

De keuze voor een horrorfilm was (zacht uitgedrukt) niet ideaal. Je zou namelijk denken dat ik na twee traumatische bevallingen nergens meer bang van word, maar dat heb je mis. In mijn schrikreactie schopte ik hem een paar keer en knoeide zelfs m’n Maltesers. 

In je broek gepoept

Na de film nam ik opgelucht adem. Dit ging (buiten mijn spastische bewegingen en hoge gil op het einde) best oké. Toen we terug liepen zag ik hem naar m’n billen staren. Nu droeg ik een witte strakke jeans, dus ik wist dat mijn achterwerk er goed uit zag. Die confidence werd meteen teniet gedaan toen ik zijn gezicht zag. Met grote ogen staarde hij me aan. ‘Sas? Heb je van schrik in je broek gepoept?’

Ik dacht dat hij een grapje maakte, dus grapte terug ‘Ik kon het niet meer ophouden.’ Aan zijn serieuze reactie merkte ik dat er geen grapjes werden gemaakt. Ik draaide me om en zag mijn hele witte broek besmeurd met bruine troep. ‘Ow mijn god, de Maltesers.’

Nu denk je wellicht dat het over een klein bruin vlekje gaat, maar ik kan je vertellen dat de hele zak Maltesers over mijn broek besmeurd was. Nu was mijn date niet de beroerdste en liep met me mee naar de toiletten. ‘Hier, neem deze’ en hij deed zijn overhemd uit. Zelf droeg hij er een wit t-shirt onder, waar zijn spieren goed in uit kwamen. Het viel mij nu pas op hoe gespierd hij was.

Bij hem zat het hemd wellicht perfect, bij mij leek het een oversized jurk. Maar je hoorde me niet klagen; ik was allang blij dat ik mijn jeans in de vuilnisbak kon droppen. ‘Schattig’, zei hij met een knipoog en we liepen naar buiten. Hij als een model in een strak shirt en gespierde armen. Ik als een hobbit in een veel te groot hemd. 

Toch wist ik er nog een afscheidskusje uit te halen en bij afscheid zei hij dat hij me nog een keer wilde zien. ‘Zondag, bij de bakker. Gaan we croissantjes eten’, was zijn voorstel. Ik vond alles best, maar die chocolade croissantjes laat ik liggen.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen