8 romantische herfstdates die jullie dichter tot elkaar brengen

Relatie Wilma Groothuis 19 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

De zomer is voorbij, het drukke leven is weer begonnen. Voor je het weet is er weer een week voorbij en heb je je partner eigenlijk amper echt goed gesproken. Hoog tijd dus om er weer eens samen uit te gaan en even tijd voor elkaar vrij te maken. Wij geven daarom tips voor de leukste herfstdates.

Willen jij en je partner er weer eens tussenuit samen? De herfst is een heerlijk seizoen om weer dichter bij elkaar te komen, met alle charme van prachtige herfstkleuren. Dit zijn een aantal ideeën voor leuke herfstdates.

8 leuke herfstdates

Met deze acht herfstdates komen jullie weer dichter tot elkaar. Daarna kunnen jullie er weer voor een tijdje tegenaan!

Overnachten in het bos

Meer één met de natuur kun je bijna niet zijn. Omringt door prachtige herfstkleuren en de rustgevende stilte kunnen jullie heerlijk ontspannen in een huisje in het bos. Er is genoeg keus wat betreft accommodaties: een huisje, boomhut, hotel, villa, cabin en nog veel meer. Hierdoor kun je precies kiezen wat je wilt en hoe luxe je het wilt. Geniet van jullie tijd samen, of dat nu lekker warm binnen is of juist buiten in de natuur.

Dagje sauna

Een relaxter dagje kun je niet krijgen. Ga heerlijk een dagje naar de sauna en kom helemaal tot rust. Neem lekker een massage of een andere behandeling, waar je ook maar behoefte aan hebt. Je kunt ook een overnachting eraan vastplakken, om helemaal ontspannen thuis te komen. Hier kun je echt tijd voor elkaar maken, met elkaar praten en samen genieten. Of het nu beter dan ooit tussen jullie gaat of als jullie in een dipje zitten: de kriebels kunnen hier weer gevonden of versterkt worden.

Bioscoop

Deze is misschien een beetje standaard, maar toch is een avondje naar de bios nooit verkeerd. En hoelang is het geleden dat jullie naar de film zijn geweest? Ook al is het simpel, als een film jullie beiden leuk lijkt, dan wordt het sowieso een gezellige avond. Om het nog wat romantischer te maken kun je ook de loveseats nemen, of gewoon helemaal achterin gaan zitten om het wat spannender te maken. Je kunt vooraf ook nog een hapje eten of achteraf een drankje doen.

Uit eten

Ga weer eens samen uit eten alsof het jullie eerste date is. Dof je lekker op, trek je mooiste kleren aan, doe een lekker luchtje op en stap in je mooiste hakken. Misschien voel je echt weer een beetje de kriebels die je aan het begin van jullie relatie voelde. En dat is goed, want na een tijdje ga je elkaar toch al wat sneller als vanzelfsprekend zien. Probeer weer met dezelfde ogen naar je partner te kijken als dat je aan het begin deed. En neem die kriebels vooral weer mee naar huis!

Kook samen thuis

Oké, dit klinkt misschien niet heel romantisch en je gaat er ook het huis niet voor uit. Maar het is dan ook aan jullie om het samen romantisch te maken. Kook eens iets dat jullie niet eerder hebben gemaakt, inclusief een voorgerecht en een nagerecht. Schenk een wijntje in en doe kaarsjes aan. Als je het echt romantisch wilt maken, kun je rozenblaadjes neerleggen en misschien een leuk lingeriesetje aantrekken. Want het toetje bestaat natuurlijk uit dat waar jullie zin in hebben 😉

Wandelen tussen de herfstkleuren

Hiervoor moet je wel een beetje van wandelen houden, maar los van dat is het ook nog eens gezond. Ga samen ergens wandelen waar jullie nog nooit zijn geweest en geniet van de mooie herfstkleuren die je ziet. Tijdens het wandelen komen vaak de leuke gesprekken op gang en kunnen jullie even goed kletsen zonder gestoord te worden. Neem tussendoor een pauze en ga gezellig ergens wat drinken met wat lekkers erbij. Weer helemaal opgeladen komen jullie daarna thuis.

Naar een concert

Komt er een leuke artiest naar Nederland? Grijp je kans en laat je een waanzinnige avond bezorgen. Ga weer als vanouds uit je dak samen met je partner, voel je weer als een tiener en laat al je zorgen even los. Zeker nu het weer kan na corona, is het goed om er extra van te genieten. En alleen de voorpret is al leuk als je samen alle nummers weer eens gaat luisteren en keihard meezingt in de auto. Om het echt af te maken kun je een nachtje in een hotel eraan vastplakken.

Tropisch zwembad

Voor degenen die de zomer nu al missen en eigenlijk nog niet aan de wintermaanden wil denken, is dit een goede oplossing. Ga samen een middag naar een subtropisch zwembad en voel nog even het laatste beetje zomer. Uiteraard gaan jullie van elke glijbaan en als er een buitenzwembad is, doe je daar ook even een bommetje. Er zijn ook zwembaden waar je een bubbelbad of sauna hebt, dus doe daar je voordeel mee. En als lunch neem je dan een patatje met een lekkere snack.

Hopenlijk heb je wat aan deze tips en kun je door deze herfstdates even heerlijk ontspannen samen!

Eventjes geen wijntje? Dit zijn de leukste nuchtere vriendinnen dates!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme