Single Sas #28: ‘Nu zit ik poedelnaakt op een houten bankje’

Algemeen Saskia 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

“Woow, lekkere billen!”, als ik omdraai zie ik Anne naar mijn achterwerk staren. Door onze drukke werkschema’s hebben we elkaar al maanden niet gezien. Vandaag besloten we impulsief om ons ziek te melden en tijd te maken voor elkaar. In Spa Zuiver wel te verstaan. Zonder badkleding. Leek ons een geweldig idee.

Hoewel ik mijn billen sinds mijn laatste zwangerschap niet meer getraind heb, moet ik Anne gelijk geven. Mijn billen ziet er niet slecht uit. “Ben jij stiekem aan het sporten?”, vraagt mijn vriendin een tikkeltje jaloers. Anne weet dat ze er zelf goed uit ziet, maar opeens voel ik de jaloezie van haar af stralen wanneer ze mijn lichaam in haar opneemt. “Nou, hou eens op met staren gek”, zeg ik een tikkeltje ongemakkelijk.

Het beste idee ooit

Wanneer we onze badjassen ophangen en het bubbelbad instappen passeert een groepje mannen. Twee zesjes, een drie, twee achten en achteraan liep Channing Tatum’s lookalike. Inclusief wasbordje. Anne ging gelijk rechtop zitten zodat haar borsten boven het water uit staken. Ik rolde met mijn ogen en probeerde een gesprek met Anne aan te knopen, maar haar aandacht was ergens anders.

“Kom we gaan naar de sauna”, oppert Anne en met lichte tegenzin loop ik achter haar aan. We hebben geluk en kunnen nog net meedoen met de opgieting. In de cabine is het druk. Anne spot direct het groepje mannen en trekt me aan mijn arm mee.

Er zijn nog precies twee plekken vrij. Eén naast Channing Tatum op de bovenste bank. Eén op de onderste bank naast een man met een bierbuikje en harige borst. Drie keer raden waar Anne plaatsneemt. Juist. Ik ga voorzichtig naast de bierbuik zitten. Even raakte mijn been die van mijn buurman. “Sorry”, zeggen we tegelijk en de man kijkt me verschrikt aan.

Shit. Hoewel de temperatuur behoorlijk hoog is, lijk ik te bevriezen van de schrik. “Zo Saskia, jij zult wel heel erg ziek zijn”, zegt mijn baas streng. Ik ben te verbaasd om iets te kunnen uitbrengen. Ik hoor Anne lachen op de achtergrond. Door de speakers klink kattengezang. Voor ons staat een blote man fanatiek met een doek te wapperen en ik zit hier poedelnaakt op een houten bankje naast mijn naakte baas. Beste idee ooit.

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen