Dit toetje voor Halloween jaagt de kids de stuipen op het lijf

Recepten Sophie Nortier 18 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is bijna Halloween en dat betekent dat het hoog tijd is voor een griezelig toetje. En met deze wormen in aarde jaag jij je kinderen de stuipen op het lijf vanavond! Iiieeehhh!

Het najaar is altijd een groot feest. Letterlijk. Want in het najaar volgen de feestdagen elkaar op als dominostenen. Je bent net bijgekomen van de een, dan kun je je alweer klaar maken voor de volgende. Zeker nu we ook steeds meer Amerikaanse feestdagen vieren.

Maar dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg. Elk excuus voor een feestje is goed genoeg. Dus laten we het feestseizoen aftrappen met Halloween!

Griezeldiner

Halloween is natuurlijk het grootste griezelfeest van het jaar. Maar als je geen groot feest kunt geven, betekent dat niet dat je het helemaal niet kunt vieren. Organiseer bijvoorbeeld een griezeldiner met het gezin en serveer allerlei griezelige gerechtjes. Zoals dit Halloween toetje.

Halloween toetje

Wie geniet er nou niet van een heerlijk bordje glibberige wormen in aarde… Getsie!

Wat heb je nodig?

 • rietjes
 • 5 x Oreo koekjes (zonder de room)
 • 170 gr aardbeien jelly pudding (poeder van bijvoorbeeld Dr. Oetker)
 • 180 ml slagroom
 • 2½ theelepel gelatine poeder
 • groene voedselkleurstof
 • roomijs (zoveel je wilt)
 • 750 ml kokend water

Bereiding

 1. Doe de jelly pudding poeder en gelatine samen in een bak
 2. Schenk het kokend water eroverheen en roer tot alles is opgelost. Zet aan opzij om af te koelen voor 15 minuten.
 3. In de tussentijd pak je de rietjes en zoek je een hoog bakje of doosje waarin de rietjes dicht tegen elkaar aan rechtop kunnen staan. Gebruik een paar elastiekjes of wat tape om ze bij elkaar te binden en sluit de bodem af met wat plasticfolie. Zorg ervoor dat de plasticfolie goed strak zit en vast zit aan de rietjes. Zet de rietjes rechtop in het bakje.
 4. Voeg de room toe aan de gelatinemix, dit zorg ervoor dat de wormen ondoorzichtig worden. Voeg vervolgens een druppeltje groene kleurstof aan het geheel toe, om de echte wormenkleur te krijgen.
 5. Bereid je erop voor dat dit een rommeltje gaat worden… schenk de mix in een dun straaltje over de rietjes. Er zal wat naast lopen in het bakje, daar kun je niet onderuit. Zet het in de ijskast voor een nachtje of tot het opgestijfd is.
 6. Terwijl je wacht haal je de Oreo koekjes uit elkaar en schraap je de room eraf. De room kun je oppeuzelen, die heb je niet meer nodig. De koekjes zelf vergruis je tot het eruit ziet als aarde. Zet het opzij in een bakje tot je het nodig hebt.
 7. Deze stap kun je het best in de gootsteen doen. Zodra de wormen zijn opgestijfd laat je een klein straaltje lauwwarm water over de buitenkant van het bakje stromen, zodat je het overtollige wormenmengsel en de rietjes voorzichtig kunt verwijderen. Haal vervolgens het plasticfolie eraf.
 8. Pak een schone plank of bord en een tafelmes. Leg het rietje hierop en zet de botte kant van het mes op het uiteinde rietje. Trek het rietje onder het mes door, zodat je de worm uit het rietje duwt. Het is niet erg als de worm breekt, het ziet er aan het eind allemaal hetzelfde uit.
 9. Meng de wormen door de Oreo-aarde en bewaar het in de ijskast. Serveer met een bolletje ijs en wat extra ‘aarde’. Afschuwelijk lekker!

Halloween! 5x activiteiten om met je kids te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen