Bevallingsverhaal Frouk: ‘Tijdens de bevalling kwam mijn poep op de gynaecoloog terecht’

Persoonlijk Vera Guldemeester 17 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Mooi, ontroerend en bijzonder: ieder bevallingsverhaal is uniek. Langdurige en snelle bevallingen, thuis en in het ziekenhuis, met en zonder pijnstilling, keizersnedes en vaginale bevallingen: alles komt langs in deze rubriek.

Deze week lees je het bevallingsverhaal van Frouk.

Hoe het bevallingsverhaal van Frouk begon

“Vier dagen voor mijn uitgerekende datum was ik ‘s morgens vroeg voor de televisie zwangerschapsyoga aan het doen, toen ik wat gerommel in mijn buik voelde. Ik had al een paar dagen last van voorweeën, maar ik voelde direct dat dit anders aanvoelde en serieus was.”

Het bevallingsverhaal van Frouk

“Toen ik een kwartier daarna een eerste echte wee kreeg besloot ik om mijn vriend wakker te maken. Ik zei vol spanning dat ik een wee had gehad en dat we binnenkort eindelijk ouders zouden zijn. We konden niet wachten om na al die tijd ons kleine meisje te ontmoeten. Ik belde onze ouders om te vertellen dat de bevalling was begonnen en dat we de komende tijd even niet bereikbaar waren.

11.10 uur

Toen ik merkte dat de weeën steeds sneller achterelkaar kwamen, besloot ik om mijn verloskundige te bellen en te vertellen dat de bevalling was begonnen. Ze vertelde mij dat we moesten gaan bijhouden om de hoeveel tijd de weeën kwamen. De verloskundige stapte in de auto en kwam naar ons huis toe om te kijken hoe het ervoor stond.

11.45 uur

Toen de verloskundige er was, besloot ze om de vliezen te breken. Ze vertelde dat de bevalling dan sneller zou doorzetten. Toen de vliezen waren gebroken, zagen we direct dat het vruchtwater niet helder was. De baby had in het vruchtwater gepoept en ik moest naar het het ziekenhuis om te bevallen. De verloskundige belde een aantal ziekenhuizen in de omgeving om te vragen waar er plaats was. In het vierde ziekenhuis was een verloskamer vrij.

12.21 uur

Toen ik in het ziekenhuis aankwam waren door alle spanning mijn weeën afgenomen. Daarom werd besloten om mij een infuus met weeënopwekkers te geven. Niet lang daarna kwam ik terecht in een storm van weeën. Ik kreeg voor mijn gevoel de ene wee na de andere. Ik had niet eens meer de tijd om ze weg te puffen.

13.15 uur

De gynaecoloog kwam kijken hoe het ervoor stond en op dat moment kreeg ik een enorme kramp in mijn buik. Het was een andere kramp dan de weeën. Ik vertelde de gynaecoloog dat ik naar de wc wilde omdat ik moest poepen. De gynaecoloog zei dat het waarschijnlijk een perswee was, maar dat ik nog geen volledige ontsluiting had.

Ik hield het niet meer en perste, tegen het advies van de gynaecoloog in, een beetje. Terwijl ik dat deed spoot mijn poep haar kant op. Zie je nou wel, dacht ik nog. Ik moest écht poepen. Mijn ontlasting was terecht gekomen op de jas van de gynaecoloog en op het spatscherm dat ze voor haar gezicht had. Mijn vriend proestte het uit en zei dat het spatscherm haar grote geluk was.

13.30 uur

Nadat ik gepoept had kreeg ik al snel te horen dat ik volledige ontsluiting had. Ondanks alle pijn was ik blij dat ik nu echt mocht persen. Helaas kon de baby moeilijk de bocht maken. Ik besloot uit bed te komen en een andere houding aan te nemen. Ik merkte dat ik meer kracht kon zetten door te hurken. Vanaf toen ging het een stuk beter en kwam er wat beweging in.

14.04 uur

Na 34 minuten persen werd er een knip gezet om meer ruimte voor de baby te creëren. Niet lang daarna kwam Zoë ter wereld. Wat waren we blij en trots toen we ons meisje voor het eerst zagen. Ze was perfect. Drie uur na de bevalling mochten we naar huis. Het was nog een beetje onwennig, maar we waren klaar voor onze kraamperiode.”

Bevallingsverhaal Laurien: ‘ik voel een knapje laag in mijn buik’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme