Louise: ‘Ik heb het gevoel dat mijn vriendin na haar scheiding een oogje op mijn man heeft’

Persoonlijk Vera Guldemeester 14 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Louise is al jaren bevriend met Andrea. Als ze elkaar een dag niet zien, bellen ze elkaar. De laatste tijd zit Louise iets dwars en ze merkt dat ze het heel moeilijk vindt om het met Andrea te bespreken. “Na haar scheiding trekt Andrea constant de aandacht van mijn man. Ik heb het idee dat ze een oogje op mijn man heeft”, vertelt ze aan Famme.

“Ik leerde Andrea tijdens onze studie kennen. Vanaf dat moment waren we al snel altijd samen. Na het afstuderen kregen we allebei een relatie, trouwden we en kregen we allebei een kind. Onze kinderen schelen maar twee maanden en zijn samen opgegroeid. We gingen meestal met beide gezinnen op vakantie. Helaas is een aantal maanden geleden alles veranderd toen Andrea vertelde dat ze zou gaan scheiden.

Heftige scheiding

Andrea vertelde mij al eerder dat ze niet meer op één lijn zat met haar man en dat ze steeds vaker ruzie hadden, maar een scheiding had ik nooit verwacht. Vanaf dat moment kwam ze nog vaker bij ons over de vloer. Ik probeerde mijn vriendin en haar dochter zoveel mogelijk te steunen. Ook mijn man Olivier stond voor haar klaar. Toen ze de sleutel kreeg van haar nieuwe appartement hielp hij haar met allerlei klusjes.

Aandacht vragen

Vanaf het moment dat Andrea gescheiden was en apart woonde, belde en appte ze constant met mijn man. Dan moest er iets worden opgehangen en even later had ze weer hulp nodig met het sjouwen van een zware tafel. Met mij nam ze steeds minder contact op. Mijn man is een echte goedzak en ging haar vaak na zijn werk of na het avondeten helpen. Als ze geen klusjes voor mijn man had, stond ze bij ons op de stoep. Vroeger kwam ze altijd overdag als de kinderen op school zaten. Sinds haar scheiding kwam ze alleen als ze zeker wist dat Olivier ook thuis was.

Oogje op man

De laatste tijd heb ik haar gedrag in de gaten gehouden, omdat ik het gevoel heb dat ze een oogje op mijn man heeft. Afgelopen maand waren we op een verjaardag van een gezamenlijke vriend. Nadat ze een paar wijntjes op had ging Andrea opeens bij Olivier op schoot zitten. Ze zei dat ze dat een goede plek vond om te gaan zitten. Olivier keek mij aan en vroeg direct aan Andrea of ze wilde opstaan. Ik zag op dat moment aan haar gezicht dat ze teleurgesteld was.

Besproken met man

Ik heb met Olivier besproken dat ik het idee had dat Andrea een oogje op hem heeft. Hij zei dat het hem ook opviel dat ze steeds vaker aandacht van hem vroeg. In de jaren dat ze getrouwd was deed ze dit nooit. Hij zit er ook mee en vertelde dat hij niks in haar ziet en mij nooit zou bedriegen. Dat vond ik erg fijn om te horen.

Afstand nemen

Ik wil het graag met Andrea bespreken, maar ik weet nu al dat ze alles zal ontkennen. Hoe naar ik het ook vind, ik merk dat ik steeds meer afstand van haar aan het nemen ben. Ik wil mijn gezin bij elkaar houden, dat is veel belangrijker voor mij dan de vriendschap tussen Andrea en mij.”

Romy: ‘Ik was 22 toen ik stiefmoeder werd van een kleuter én een puber’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme