Nina (33) heeft een inwonende nanny: ‘Mensen vinden mij verwend’ 

Persoonlijk Valéry de Voijs 31 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De partner van Nina (33) is voor zijn werk vaak weg. Daarom hebben de kersverse ouders besloten om een fulltime nanny in huis te nemen. Het klinkt als een overbodige luxe, maar volgens Nina is het noodzakelijk. 

Mijn partner is voor zijn werk vaak weg van huis. Zijn werkschema is nogal wisselend, maar hij is iedere maand zo’n twee weken weg van huis. Dat betekent dat de zorg voor onze baby op mij aan komt. Het zorgen voor een pasgeboren baby is niet gemakkelijk. Het dag en nacht klaar staan voor een baby kan dan ook een behoorlijke tol eisen. 

Een nanny is noodzakelijk

“Het was dan ook noodzakelijk om een oplossing te bedenken. Aangezien mijn schoonouders in het buitenland wonen en mijn ouders niet in staat zijn om voor een baby te zorgen, was de keuze snel gemaakt. Tijdens de zwangerschap hebben we over verschillende mogelijkheden nagedacht maar voor mij was het heel simpel. We kunnen een nanny betalen, dus waarom zou ik niet voor deze optie kiezen?

Gelukkig was mijn man het met mij eens. In de laatste weken van mijn zwangerschap hebben we vervolgens verschillende nannies uitgenodigd voor een interview. Met één vrouw hadden wij een goede klik. Meteen na mijn kraamweek is deze vrouw ingetrokken en ik heb er geen seconde spijt van gehad. 

De nanny helpt veel in het huishouden. Ze helpt met schoonmaken, wassen, strijken en soms kookt ze voor het hele gezin. Daarbij helpt ze met de nachtvoedingen en verschonen van luiers. Op deze manier heb ik genoeg tijd om mijn rust te pakken. De momenten die ik samen met mijn baby spendeer zijn daarom extra bijzonder. Op deze manier heb ik namelijk genoeg energie om van haar te genieten. 

Ik ben niet verwend

Toch heb ik ook moeilijke momentjes ervaren. Het is niet gemakkelijk om mijn man telkens te moeten missen. Daarbij voel ik me altijd schuldig. Wanneer de nanny ’s nachts mijn baby aan het voeden is, voel ik me een vreselijke moeder. Maar tegelijkertijd weet ik dat ik een vreselijke moeder ben als ik uitgeput ben doordat ik nachtenlang alles in mijn eentje moet doen. 

Laatst zat ik met een vriendin op het terras. Mijn vriendin vroeg hoe ik het moederschap ervaarde. Ik vertelde over mijn mom guilt en moest ter plekke een traantje laten. Twee vrouwen aan het tafeltje naast mij keken mij geïrriteerd aan. Vervolgens hoorde ik ze zeggen dat ik maar een verwend nest was. Op dat moment heb ik de dames genegeerd, maar achteraf heb ik spijt dat ik ze niet heb aangesproken. Ook al heb ik een nanny in huis; ook ik heb mijn moeilijkheden in het moederschap. Net als iedere moeder, heb ik mijn uitdagingen.” 

Het verschil tussen een nanny en een oppas met de voor- en nadelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen