De échte reden waarom je altijd op onbereikbare mannen valt

Relatie Chiara Izelaar 25 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Val je altijd voor bad boys, vreemdgangers, mannen met bindingsangst of bezette mannen? Je bent niet de enige. Maar waarom overkomt het ‘ons’ keer op keer? Er zijn drie redenen voor:

1. Het is een uitdaging

Je hebt een bad boy aan de haak geslagen. En de verleiding is groot om hem te veranderen in een gentleman. Het is een challenge, maar in 9 van de 10 gevallen is het er eentje die je niet zal winnen. Hoewel je onderbewustzijn ervan overtuigt is dat je hem voor je kunt winnen als je hem maar voldoende liefde toont, is niets minder wel. Hoeveel moeite je ook in iemand steekt, als diegene niet ‘lief’ is van zichzelf zul jij hier geen verandering inbrengen.

2. Het is simpelweg een gewoonte

Je bent een magneet voor toxic love en doorloopt keer op keer hetzelfde cirkeltje. Je komt iemand tegen, denkt hem te kunnen veranderen, wordt met je neus op de feiten gedrukt en blijft met een gebroken hart achter. Je pijn en verdriet zorgen ervoor dat je keer op keer in de armen van een bad guy valt. TAKE A BREAK! Alleen jij kunt ervoor zorgen dat je deze cirkel doorbreekt. Simpelweg door je te focussen op zelfliefde.

Lees ook: 4 tips voor meer zelfliefde (die iedereen kan gebruiken)

3. Je kampt zelf met bindingsangst

Dit is vaak moeilijk om te herkennen, maar wanneer je voor mannen blijft vallen die nog niet ready zijn voor een relatie, is dat 9 van de 10 keer omdat je er zelf nog niet op staat te wachten. Waarschijnlijk heb je 2 – dan wel onbewuste – angsten die je tegenhouden om een toegewijde relatie aan te gaan. 1.) Je bent bang om jezelf te verliezen. 2.) Je bent bang om hém te verliezen. En uit zelfbescherming stel je je hart niet open voor mannen die wel een toekomst met je op willen bouwen. Oeps!

Lees ook: Vind je het moeilijk om je te binden? Dit zijn te tekenen van bindingsangst

Gouden tip

Maar de grote vraag is natuurlijk hoe je de uitdaging uit de weg loopt, het cirkeltje doorbreekt en je bindingsangst onder ogen komt. Het antwoord is vrij simpel; ‘leer van jezelf te houden’. Wanneer je volledig van jezelf houdt, stop je met zelfopoffering in een poging om mensen van je te laten houden. Of accepteer je het feit dat je bindingsangst hebt. Dit is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat je nodig hebt om je eigenwaarde in te zien.

TIP: Feel the love: 20 quotes om de liefde voor jezelf een boost te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mind Body Green

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen