Je ene borst groter dan de ander? Alles wat je moet weten over ongelijke borsten

Body Rachelle Abbas 9 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Het is heel normaal als je ene borst iets groter of kleiner is dan de ander. Het verschil kan nihil zijn, maar in sommige gevallen scheelt het een cupmaat of twee.

Waar je armen, oren, voeten en benen over het algemeen even lang zijn – op een enkele uitzonderingen na dan – zijn er meer gevallen van ongelijke borsten dan twee gelijke borsten. Maar hoe zit het nou precies?

Ongelijke borsten

Het kan dus zijn dat het je nooit is opgevallen, je ongelijke borsten. Toch zijn er ook gevallen waarbij het verschil in borsten wel degelijk opvalt. En dat is niet raar. Net als wenkbrauwen, zijn je borsten zussen, geen tweelingen. Heb je dus ongelijke borsten? Dan betekent dat niet dat er iets mis met je is, het is grotendeels bepaald door je genen. Maar dat niet alleen, borsten bestaan namelijk gedeeltelijk uit vet, weefsel en melkkanalen. De grootte van deze factoren worden bepaald door je gewicht. Ongelijke borsten kunnen ook te maken hebben met aandoeningen zoals een kromming in de wervelrug, een misvorming van de borstkas of scoliose.

Psst, drie koppen koffie per dag drinken kan er ook voor zorgen dat je borsten kleiner worden

Onverwacht

Als je ineens een grotere of kleinere borst krijgt, is het wel verstandig om alert te zijn. Controleer of je andere symptomen hebt, bijvoorbeeld een knobbeltje, een verrekking, een kuiltje of een kleurverandering. het hoeft natuurlijk niks te betekenen, maar het zouden ook de eerste tekenen van bepaalde type tumoren kunnen zijn. Raadpleeg in dat geval dus altijd een arts.

Dit vind je misschien ook interessant: 8 ongemakken waar alle vrouwen met grote borsten last van hebben

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bedrock

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme