Je moet nooit iets eten waar een vlieg op heeft gezeten (en dít is de reden)

Gezondheid Rachelle Abbas 9 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Er zullen maar weinig mensen zijn (als ze er al zijn) die het hygiënisch vinden als er een vlieg op je eten heeft gezeten, maar soms kun je het gewoon lastig tegengaan. Toch kun je eten, bijvoorbeeld vlees of een broodje, waar meerdere vliegen op hebben gezeten, beter laten staan.

En dat heeft alles te maken met de bacteriën die vliegen met zich meedragen. Fun fact: vliegen dragen twee keer zo veel bacteriën bij zich als kakkerlakken. Jep.

Lievelingseten van de vlieg

Als je op dit moment aan het eten bent: wacht er even mee, er komt namelijk een smerig verhaal aan. Vliegen zijn dol op eten. Ze eten niets liever dan vuilnis, poep en rottende kadavers. En voor hij het kan eten, spuugt hij er eerst op (het voedsel wordt daardoor klein genoeg zodat de vlieg het naar binnen kan zuigen). Nou, nu weet je vast wat het volgende is: alles wat de vlieg in zijn mond heeft gehad, komt op je eten terecht wanneer hij daar een hapje van wil nemen.

En dat klinkt al smerig, maar het echte gevaar heeft te maken met de bacteriën die vliegen met zich meedragen. Zoals gezegd eten vliegen allerlei smerige dingen, zoals vuilnis en poep. Als ze op al die vuile dingen landen, krijgen ze als extraatje alle bacteriën en virussen. En deze bacteriën kunnen in slechts één seconde worden overgebracht. Een vlieg kan in zijn eentje niet zoveel veroorzaken, aangezien hij mega kleine hapjes neemt. Maar meerdere vliegen brengen met hun speeksel genoeg bacteriën met zich mee om je ziek te maken. Good to know.

Dit wist je waarschijnlijk ook nog niet: deze 12 dingen die je dagelijks gebruikt, zijn smeriger dan een wc-bril

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Delish

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme